Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/01/05 til 2022/01/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkokørsel uden førerret mv. – Urhøjvej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 01.05 sigtede politiet indledningsvist en 35-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i den personbil, som han førte ad Urhøjvej. Efterfølgende mistænkte politiet ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 0,3 gram hash, så sigtelserne mod ham kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Algade, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.35 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest havde forinden indikeret, at han var påvirket af kokain under kørslen, så den 25-årige blev bragt til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Herefter blev han blev løsladt og kan nu afvente analyseerklæringen fra blodprøven.

Efterlyst mand truffet – Klosterlunden, Kalundborg

Kl. 02.16 fik politiet rutinemæssigt kontakt til en 26-årig mand fra Hillerød på Klosterlunden i Kalundborg. Ved en nærmere kontrol af ham viste det sig, at den 26-årige faktisk var efterlyst af Nordsjællands Politi, idet han var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Den 26-årige blev derfor frihedsberøvet og i løbet af natten transporteret til Nordsjællands Politi, som i løbet af tirsdagen vil sørge for fremstilling af ham i fogedretten.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Kalundborg

Kl. 10.00 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Regstrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Kalundborgvej mod øst. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Større færdselskontrol – Holbæk / Kalundborg

Politipersonale fra beredskabssektionen på politistationen i Holbæk foretog i tidsrummet kl. 13.00 – 22.30 en større færdselskontrol i byerne Tølløse, Kirke Eskilstrup, Vipperød, Undløse, Ugerløse, Store Merløse, Svinninge, Kundby og Jyderup samt i Kalundborg.

Kontrollen var rettet mod alle trafikanter, uanset om der var tale om f.eks. fodgængere eller trafikanter på to eller fire hjul.

Resultatet kontrolindsatsen gav anledning til rapportoptagelse i følgende sagskategorier:
2 sager om spirituskørsel (heraf gjorde en 58-årig mand fra Ugerløse opmærksom på sig selv, da han ved Tølløse station lavede U-vending foran civil patruljebil, der måtte lave en hård opbremsning for at undgå påkørsel)
1 sag om narkokørsel (35-årig mand fra Mørkøv sigtet for narkokørsel i Tølløse)
1 sag om kørsel uden førerret (36-årig kvinde fra Kalundborg blev kl. 1905 sigtet for kørsel i en personbil uden førerret på Klosterparkvej, Kalundborg, efter at hun tidligere på dagen var dumpet til en køreprøve).
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
12 sager om bilisters brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
2 havde glemt at bruge sikkerhedsselen
5 havde glemt at medbringe kørekortet under kørslen
2 blev sigtet for at køre frem mod rødt lys
Flere sager om manglende respekt for skiltning eller afmærkning på kørebanen (f.eks. venstresving forbud, overskredet spærrelinje og udkørsel forbudt)
Flere sager om fejl og mangler ved køretøjet (f.eks. nedslidte dæk, tildækket nummerplade, unødig røg og støj, sikkerhedswire til trailer ikke monteret og forkert lygteføring)

Også hos de tohjulede konstaterede politiet diverse overtrædelser af færdselsloven, hvilket medførte rapportoptagelse i følgende sager:1 sag om manglende lys på cyklen1 sag om brug af håndholdt mobil under kørslen1 sag om cyklist, der kørte mod færdselsretningen1 sag om manglende brug af hjelm på elløbehjul.Alle sigtede trafikanter kan nu forvente at høre nærmere fra politiet. Dog må de tre bilister, der fik udtaget en blodprøve i anledning af enten spiritus- eller narkokørsel, afvente resultatet af blodprøveanalysen, før de hører nærmere fra politiet om afgørelsen på deres egen sag.

Utryghedsskabende mand – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 21.32 trykkede en medarbejder på en tankstation på alarmknappen, fordi en mandlig kunde gik ud og ind ad butiksdøren og i øvrigt opførte sig utryghedsskabende over for øvrige kunder, idet han også var udadreagerende.
En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 29-årig mand fra Kalundborg, som nu var rolig. Hans adfærd kunne måske være en udløber af hans uligevægtige sindstilstand og humørsvingninger, idet politiet kunne konstatere, at det nu var anden gang inden for en time, at politiet havde kontakt til ham. Ca. 45 minutter tidligere havde han lavet så meget uro i sin lejlighed i en beboelsesejendom, at naboer havde kontaktet politiet i den anledning.
Manden havde som sådan ikke gjort noget strafbart, men havde en adfærd, der for andre virkede utryghedsskabende. Politiet har derfor udfærdiget en socialrapport, som sendes til kommunen, som efterfølgende kan vurdere, hvad den 29-årige måske kan tilbydes af hjælpeforanstaltninger.

Ni narkobilister på en døgn – Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Køge, Solrød og Roskilde

Patruljer har det seneste døgn haft ekstraordinært travlt med at behandle sager om narkokørsel. Hele ni mandlige bilister er det seneste døgn blevet anholdt, fordi de kørte i påvirket tilstand. De blev alle standset i rutinekontrol, hvor en narkometertest viste positiv for påvirkning af euforiserende stoffer, så de blev taget med til en blodprøveudtagelse. Fire af dem blev standset i Kalundborg kommune – de øvrige er spredt over hele kredsen.

Kl. 09.38 Vindingevej, Roskilde. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Køge kørte, selvom han var påvirket af ulovlige stoffer.

Kl. 09.49 Bindeleddet/Birketoften, Gørlev Sj. – Kalundborg. En 24-årig mand fra Slagelse blev testet positiv for hash. Han havde desuden ingen gyldig førerret, hvilket han også blev sigtet for. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Kl. 11.50 Bredgade, Kalundborg. På en parkeringsplads stoppede en patrulje en 32-årig lokal mandlig bilist, som blev testet positiv for hash.

Kl. 12.45 på Køgevej i Ringsted. En færdselsbetjent stoppede en bilist, en 30-årig mand fra Karlslunde, som både kørte, selvom han både var frakendt førerretten og var påvirket af euforiserende stoffer.

Kl. 15.05 Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg. En 42-årig mand fra lokalområdet blev stoppet kørende i vestlig retning. En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer.

Kl. 17.05 Gl. Nykøbingvej, Stårup, Nykøbing Sj. – Odsherred. En patrulje standsede en 35-årig mand fra Højby i en personbil. Han blev testet positiv for amfetamin og hash.

Kl. 00.27 Tykmosevej, Havdrup, Solrød Strand. En 19-årig mand fra Solrød Strand blev stoppet i bil på Tykmosevej mod øst. En test viste, at han var positiv for hash.

Kl. 00.58 Bredekildevej, Kalundborg. Politiet stoppede en 18-årig mand fra Kalundborg, som kørte i narkopåvirket tilstand.

Kl. 01.22 Værftsvej, Køge. En 29-årig mand fra Køge kørte at ad Værftsvej mod øst, da han blev stoppet af politiet og testet positiv for bevidsthedspåvirkende stoffer.

De sigtede mænd blev alle løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu afventer at få analysesvaret på. Herefter vil de sigtede høre mere fra politiet om sagens videre gang.

Brand i tørretumbler opdaget af 5-årig – Kobjergvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 19.36 vækkede en femårig dreng sin far, som lå og sov på sofaen. Drengen havde opdaget, at det brændte ved en tørretumbler i husets fyrrum. Familien skyndte sig ud af huset og slog alarm. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer fra fyrrummet. Branden blev slukket før den spredte sig til resten af huset, så skaderne blev begrænset til tørretumbleren og fyrrummet. Der kom røg og sodskader i huset, men ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport om branden, som skal undersøges nærmere for at klarlægge om brandårsagen var en elektrisk installation ved tørretumbleren.