Museum Vestsjælland byder på masser af sjove, kreative sommeroplevelser for hele familien! 

Kom til sømandssjov i Holbæk, deltag i arkæologi i børnehøjde både i Slagelse og Kalundborg og bliv slået til ridder på Ridderskole i Kalundborg. Udforsk jeres kreative side i forskellige kunstværksteder på Kunstmuseet og Malergården. Bliv klogere på oldtid på Odsherreds Museum. Eller tør I komme forbi når vi skyder en kanon af i Odsherred?

Se alle vores familieoplevelser her Børnenes Museum Vestsjælland

Uanset hvilket museum I besøger, kan I hele året finde sjove og hyggelige oplevelser til børn og deres familier. På Sorø Museum må der i udstillingen Mørkets Væsner gyses, røres ved og leges alt imens der læres om sandfærdige og utrolige sagn. På Malergården kan du gå på jagt efter hemmeligheder i Swanefamiliens gamle kunstnerhjem. Find posterne og løs gåderne sammen med hele familien. Og det er bare et lille udpluk af vores faste tilbud til en god og sjov museumsoplevelse.

Faste familieaktiviteter Jagten på byens historie – Holbæk, Sorø, Ringsted og Slagelse

”Jagten på byens historie” er en byvandring på egen hånd, velegnet til en gruppe på 2 – 6 personer. Turen er beskrevet i et hæfte med tilhørende kort og undervejs på turen kan der løses forskellige opgaver. Det tager ca. en time at gå turen og I vælger helt selv, hvornår I har lyst til at tage af sted.

HUSK: Når hele turen er gået og alle quizspørgsmål er løst og kodeordet fundet, er der en præmie, som kan hentes på museet i åbningstiden.

Jagten på byens historie Ture i landskabet og byvandringer

I løbet af sommeren kan du deltage i mange forskellige ture i landskabet og byvandringer med forskellige temaer. Er du vild med borgruiner og middelalder, kan du komme med på rundvisning i Antvorskov Klosterruin, guidet tur rundt om Borren og Næsholm.

Tag med på en rekonstruktion af våbennedkastning som under 2. verdenskrig. Bliv klogere på en byvandring om Klunketiden i Sorø eller oplev en byvandring med vægtersang i Skælskør.

Se alle vores ture i landskabet og byvandringer Foredrag og omvisninger

Ud over vores faste omvisninger på fx Malergården, i Sct. Bendts kirke, Bakkekammen 45 eller Carmen Curlers introduktioner, er der også nye tiltag som omvisning i udstillingen Willemoes og Vraget. Gå heller ikke glip af foredraget “Mød kunstner Astrid Kruse Jensen” som lige nu er aktuel med særudstillingen “Traces of Resonance” eller “Artist Talk” med Jesper Christiansen, som fortæller om sin kunstneriske arbejdsproces.

Foredrag og omvisninger Flere nyheder fra Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland nomineret til international museumspris


Læs mere

Snør støvlerne og kom med på historisk vandretur


Læs mere

Penge til besøgscenter til Sct. Bendts i Ringsted


Læs mere

Museum Vestsjælland vinder pris for carmen curlers – iscenesat


Læs mere Særudstillinger

Trænger du til at trække lidt ind i skyggen, så kig indenfor vores forskellige særudstillinger. Hvis du ikke allerede har set udstilling “Trace of Resonance” af Astrid Kruse Jensen på Odsherreds Kunstmuseum, så kan vi anbefale at lægge vejen forbi i løbet af sommeren. På Sorø Museum kan du opleve Lotte Dandanells smukke broderet kreationer. Slagelse Museum er aktuelt med udstillingen om detektorfund ved Grisebjerg – en sølvskat fra vikingetiden dukker op igen.

Læs mere om alle vores særudstillinger her

Hold øje med vores hjemmeside. Her finder du løbende nyheder om kommende udstillinger og spændende arrangementer.