Kom og vær med, når Liv i Forsamlingshusene åbner dørene i Gl. Svebølle Forsamlingshus til en fascinerende aften med fællesspisningen, historiefortælleren Kaare Johannesen og julens mange traditioner.

Fredag den 1. december 2023 kl. 18:00-21:30 i Gl. Svebølle Forsamlingshus, har du mulighed for at dykke ned i juletraditionernes forunderlige verden med Kaare Johannesen, en passioneret historiefortæller og ekspert i julens traditioner. I sit hjertevarme og underholdende foredrag vil Kaare Johannesen tager dig med på en rejse gennem tid og rum, hvor han udforsker oprindelsen af vores mest elskede juletraditioner. For til en rigtig dansk jul hører en lang række traditioner, men hvor kommer juletræet, julesnapsen, nissegrøden, juleøllen og alle de andre herlige og
faste indslag egentlig fra? Og hvor ”dansk” er vores danske jul egentlig?

Du ved sikkert at julen som bekendt er en fejring af Jesus fødsel, men ser man nærmere på julen vil man opdage, at den indeholder langt mere end som så. I virkeligheden er julen i lige så høj grad fyldt med det argeste hedenskab, og i baggrunden lurer både bronzealderens soldyrkelse, åndetro og Odin selv! Og for ikke så forfærdeligt længe siden var højtiden forbundet med “julelege”, der selv med moderne øjne var… temmelig vovede! Så kom med, når Kaare Johannsens tager dig med på en magisk rejse gennem julens traditioner og lad dig inspirere af den vidunderlige historie bag vores elskede højtid. Det er en oplevelse, du ikke vil gå glip af.

Lyder det som et arrangement du kunne tænke dig at være en del af, så skal billetterne købes ved Lisbeth Koefod på tlf.: 2580 0701, senest den 27. november 2023. Prisen pr. billet er 150,- kr. for voksne og 75,- kr. for børn under 12 år. Prisen inkl. Foredrag og fællesspisning. Til fællesspisningen består menuen af Flæskesteg med hvide og brune kartofler, sauce og rødkål. Og til dessert servens der æbleskiver og kaffe. Det er muligt at købe drikkevare i baren. Dørene til forsamlingshuset åbnes kl. 17:30, kl. 18:00 går fællesspisningen i gang. Kl. 19:30 går selve foredraget om julens traditioner i gang.

Aftenens arrangement sker i samarbejde med Gl. Svebølle Forsamlingshus og Liv i Forsamlingshusene.

Pressefoto – Kaare Johannesen