Glæd dig! Kalundborg Biblioteker er glade for at kunne lancere efterårets arrangementskatalog, der endnu engang er fyldt med spændende kulturarrangementer for børn og voksne, spændende artikler og interviews.

Offentliggørelsen af efterårets arrangementskatalog sker fredag d. 18. august, hvor det kan hentes på alle biblioteksafdelinger i Kalundborg kommune: Kalundborg Bibliotek, Eskebjerg Bibliotek, Snertinge Biblioteksinfo, Svebølle Kvik Bibliotek, Ubby Bibliotek, Høng Bibliotek, og Gørlev Bibliotek, samt ekstraordinært i Havneparken i Kalundborg i forbindelse med PostNord Danmark Rundt. Er man til en elektronisk udgave af Arrangementskataloget kan dette downloades på www.kalundborgbib.dk
OBS. Billetsalget åbnes først lørdag den 19. januar kl. 11.00

Et efterår med fokus på ”Det gode liv”
”Det gode liv” er de senere år blevet utroligt aktuelt for mange.
Mange stiller spørgsmål om, hvad der er vigtigt og hvad der ikke er. Debatten om det sunde og gode liv kommer til udtryk på mange måder, og der er skrevet flere bøger om emnet.
Derfor vil man i kommende sæson kunne opleve udstillinger på Kalundborg Bibliotekers forskellige biblioteksafdelinger med bøger om netop dette emne. De hele skydes i gang med fællessang og udstillingsevent onsdag d. 13. sept. på Kalundborg bibliotek, hvor bibliotekets personale vil være værter med kaffe, the og lidt sødt.

Der er booket et væld af arrangementer, men en lille appetitvækker på efterårets arrangementer giver vi gerne:

Forfatter og politiker Jakob Mark er en af dem, der har stillet sig selv spørgsmål, hvordan han fremover vil leve sit liv. Han er d. 21. september inviteret til Svebølle Kvik Bibliotek for at holde foredrag over sin bog ”Fartblind”, som er en personlig og hudløst ærlig fortælling om, hvordan stress og angst fik ham ud i hans livs største krise.

Jacob Mark – pressefoto

Den tidligere professionelle håndboldspiller fra landsholdet, Lars Rasmussen, kommer d. 24. oktober og fortæller om hvordan det var for ham i en voksen alder, at få diagnoserne ADHD og autisme. Der er LOF Nordvestsjælland og Biblioteksklubben der sammen er værter på det arrangement.

Præst og debattør Katrine Lilleør har sagt ja til en invitation fra Biblioteksklubben og Vor Frue Kirke om, at komme til Kalundborg. Det vil ske d. 17. januar i Vor Frue Kirke, og der vil være tale om et helt unikt foredrag som Kathrine Lilleør sammensat, når hun tager fat på det helt store emne: Hvad er det gode liv?

Psykolog Sofie Münster, som er et kendt ansigt fra TV 2’s Go’ Morgen Danmark, kommer d. 12. oktober på Kalundborg bibliotek og fortæller om, hvordan vi bedst ruster børn til livet.
Og Høng kultursal vil danne rammerne for et oplysende foredrag med Anne Hjernøe, der ud fra bogen ”Stærk overgang”, vil give oplysende tips til kvinder der står midt i livet.

Carolyne Kaddu – pressefoto

Man siger, at det er godt at grine, og at latter styrker immunforsvaret og øger livskvaliteten. På Ubby bibliotek og forsamlingshus kan man til efteråret få et godt grin og samtidig nyde god mad, når Corolyne Kaddu Rasmussen, mor til den kendte komikere Melvin, kommer til foredrag og fællesspisning d. 10. 0ktober. Der er tale om en åben og humoristisk beretning om mødet med den danske kultur, fortalt med kærlighed og håb. Det hele bygger på Corolynes populære bog med titlen ”Hovedet i himlen & fødderne på jorden”.

Snertinge biblioteksinfo får besøg af Judith Rothenborg som blev landskendt fra programmerne ”Mormor på mandejagt”. Judith Rothenborgs fortælling vil blive tilsat masser af musikalske krydderier, akkompagneret af Jan Overgaard vil dosere fortællingen med sange af bl.a. Elvis, Beatles, Tommy Steele, Neil Sedaka, Sebastian, Anne Linnet m.fl.

“Nøøj, det’ for børn!
Tilbuddene til børn og børnefamilier er igen denne sæson mangfoldige. Teen-klubben for børn fra 13 år fortsætter. Her skal spises pizza og laves sjove aktiviteter, som fx at designe T-shirts eller lave 3D-Print.

Der tilbydes to bogklubber for børn, en i Kalundborg og en i Høng. Kalundborg biblioteker har været så heldige at få lov til at blive en del af den landsdækkende børnebogspris, kaldet Orla prisen. Det betyder at børn i Kalundborg kommune får lov til at være med til at bestemme hvilket bøger der skal nomineres.

Børneteater kan noget særligt, og taler til følelserne på en helt særlig måde!
I den kommende sæson spilles hele syv forestillinger – geografisk fordelt i hele Kalundborg kommune. F.eks. kan man i Svebølle opleve forestillingen ”Den Glade Løve”, om forunderligheden ved at skulle ud i verden alene for første gang. Ole Lund Kirkegaards elskede bog om Orla Frøsnapper, kommer som familieforestilling til Kalundborg Hallen. Høng Kultursal får besøg af Ishøj teater med den humoristiske forestilling ”Hvor Ærten..”, der er inspireret af H.C. Andersens eventyr ”Prinsessen og ærten”. Sammen med Teaterforeningen Femkanten har biblioteket booket det anmelderroste stykke ”Englene i Sneen” af Meridiano Teatre. Et rigtigt juleeventyr om to børn der drager ud for at finde deres mor. Da sneen daler og de farer vildt, bringer det dem på en mystisk og magisk færd.

Englene i sneen – pressefoto

Den populære Dittes kunstklub fortsætter også i denne sæson. Maker-kluppen inviterer til T-shirts print og vil man lære at kode, så kan man prøve at designe sin egen figur på en 3D printer.

SønJazz på Musisk skole tilbydes atter i denne sæson, og her vil man kunne møde musik af høj kvalitet for børn og deres forældre. Det er navne såsom Moussa Diallo Trio, der med afrikanske rytmer, og bandet SVØBSK med traditionel og utraditionel folkemusik, der vil underholde børn fra 3 år og op.

Kom med på Biblioteksklubbens busture
I den kommende sæson er der hele fem busture. Biblioteksklubbens busture har altid været meget efterspurgte, og ideer til turene fås ofte på de to årlige klubmøder som Biblioteksklubben afholder. Dette er også tilfældet for de ture der udbydes i denne sæson, men bag det hele står også et turudvalg med frivillige der hjælper til med at udvælge og planlægge turene.

Den 23. september kører biblioteksbussen til Vordingborg Borgcenter og Middelaldercentret i Nykøbing F, og den 7. oktober går turen til Christiansfeld, som i 2015 blev en del af UNESCOS verdensnaturarv. For bogelskere vil der være en bustur til Danmarks største bogmesse i Bellacentret.

Desuden er der to andre spændende kulturture, som med garanti vil vække begejstring, men er en overraskelse, der først offentliggøres når kataloget udkommer. Vil du være sikker på at komme med på tur, skynd dig forbi et af bibliotekerne og hent et arrangementskatalog og vent ikke med at købe billet. De bliver ofte revet væk!

Flot kunst på Bibliotekerne
Vi har som sædvanligt udstillinger på vores biblioteker i løbet af sæsonen. I efteråret kan I finde kunstudstillinger på Kalundborg, Høng og Gørlev og Ubby bibliotek. I kataloget kan man orientere sig om, hvem der udstiller hvor og hvornår.

Liv, koncerter og foredrag i Forsamlingshusene
Igen i år sprutter det med LIV i kommunens forsamlingshuse.
Der er i denne sæson rigtig mange musikalske tilbud. Oplev bla. Tamra Rosanes Trio i Løve Forsamlingshus, og Nordic Singers, der består af professionelle operasangere, i Røsnæs Forsamlingshus. Evergreens og humoristiske fortællinger kan opleves i Solbjerg Forsamlingshus, når Vig & Venner optræder med fortolkninger af de danske revyfilm og danske viser.
Er man til yoga, foredrag eller børneunderholdning, så kan forsamlingshusene også tilbyde det. I alt er der at finde hele 9 sider med kulturarrangementer i forsamlingshusene, hvor der er tale om både kendte navne og lokale navne. Flere af stederne har forsamlingshusene tilbud om fællesspisninger op til selve arrangementet.

Tamra Rosanes – pressefoto

Kulturpakke for Ældre
Et helt afsnit er dedikeret til de populære Kulturpakker til Ældre, hvor målet er arrangementer primært til ældre og sårbare. I denne sæson har konceptet ændret sig fra kun at bestå af store events, til at indeholde en masse mindre arrangementer, der sætter fokus på samvær og fællesskaber. Oplev højtlæsning, prøv bordtennis, vinterbadning, deltage i fællessang, en byvandring og meget mere. Har man problemer med at transportere sig til et arrangement, er der for også mulighed for tilkøb af transport.

Artikler og interviews
Foruden de mange arrangementer, kan du også læse et flot forord af Niels Brødsgaard, der er mangeårigt medlem af Hvidebæk Lokalråd og den frivillige biblioteksgruppe på Ubby bibliotek. Biblioteket er ifølge Niels et vigtigt sted for lokalområderne, og er med til skabe fællesskaber og fælles oplevelser.

Man finder også en artikel med politikere og forfatter Jacob Mark, der fortæller om hans stress forløb og kunsten at kunne sige nej! Artiklen er en optakt til foredraget over hans bog ”Fartblind” og hans foredrag af samme navn

Kalundborg Biblioteker koordinerer teaterforestillinger til alle Kalundborg kommunes skoleelever. Og i en artikel kan man følge en gruppe elever fra 8. og 9. klasser i Høng og fra Højby skole, som oplevede to forskellige forestillinger, der på hver deres måde satte fokus på køn, sex og identitet hos unge.

Tak til samarbejdspartnere og frivillige
Kalundborg biblioteker er stolte over endnu engang at kunne præsentere et så omfangsrigt arrangementskatalog. I alt er der tale om hele 54 sider fyld med arrangementer, fordelt i hele Kalundborg kommune.

Alt dette kan kun lade sig gøre, idet vi arbejder ud fra devisen at sammen skaber vi det bedste bibliotek! Tak til alle vores samarbejdspartnere, forsamlingshuse, foreninger og frivillige der har gjort dette muligt.

Biblioteksklubben
Vil du være sikker på at få de seneste nyheder om arrangementer og tillige få rabat til de mange arrangementer, så meld dig gratis ind i Biblioteksklubben. Det eneste vi skal skal bruge er en mailadresse. Som medlem får man også en gratis gave, nemlig et stof-net til biblioteksbøger eller indkøb. Læs mere på www.kalundborgbib.dk/klub

Fakta
• Arrangementskataloget udkommer fredag d. 18. august, og kan hentes på biblioteksafdelingerne i Kalundborg, Ubby. Høng, Gørlev, Svebølle, Eskebjerg, Snertinge biblioteksinfo.
• Billetsalget åbnes lørdag d. 19. august kl.11.00
• Billetter kan købes via www.kalundborgbib.dk under ”det sker”
• Ønskes personlig hjælp til billetkøb, kan det ske ved henvendelse til et af Kalundborgs bemandende biblioteker.

 

Personalet står parat med de nye arrangementer:
Fra venstre øverst: Jette Mygind, Stine Veisegaard, Lone Siefert, Aksel Mikkelsen
Fra venstre nederst: Mihaela Jensen, Maria McAllister, Frederikke Markussen. Pressefoto