Naturparkerne under Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker har i flere år ønsket sig deres helt eget skilt svarende til nationalparkskiltet, som man møder, når man kører ind/ud af nationalparkerne. Nu er skiltene på vej.

Hvordan ved man, at der ligger en Dansk Naturpark i nærheden, når man befinder sig et sted i Danmark? Det gør man nemmest, hvis der er skiltet med det. Af den grund har Danske Naturparker i årevis ønsket sig skilte svarende til dem, der annoncerer, at her findes en nationalpark.

Friluftsrådet og de dengang 23 og nu 26 kommuner, som har ejerskab til en af de nu 16 natur- og pilotnaturparker i Danmark, har på vegne af mærkningsordningen ansøgt om sådanne skilte.

I begrundelsen lagde Friluftsrådet vægt på, at mærkningsordningen er landsdækkende, er stabil idet ingen, der er mærket som naturpark har ønsket at træde ud af ordningen igen, at kommunerne bakker op om konceptet, at konceptet ikke er kommercielt, og at der kommer stadig flere naturparker til.

Ansøgningen om skilte (også kaldet naturparktavler) blev sendt til Vejdirektoratet med tilkendelsegivelse af, at skiltene:

1) kun bruges af naturparker under Friluftsrådets mærkningsordning

2) den konkrete naturpark må skrives på tavlen, for eksempel Naturpark Mølleåen.

Ansøgningen blev godkendt, og det glæder direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll.

“Det er en kæmpeanerkendelse for den langsigtede indsats for etableringen af mærkningsordningen Danske Naturparker. Det viser, at frivillige mærkningsordninger hvor kommuner, private lodsejere, frivillige og ofte også Naturstyrelsen går sammen, har en styrke og en værdi, der rækker ud over den enkelte park. Det er også en anerkendelse til de mange lokale frivillige, som flere steder har stået bag etableringen af naturparker og/eller som er dybt engagerede den fortsatte brug og fremdrift af naturparker,” siger hun.

Læs mere om godkendelsen her:

og

Næste skridt i processen er at få skiltene sat op. De kommer ikke til at være på motorveje, men ellers vil man som udgangspunkt kunne møde dem ved forskellige indfaldsveje mod de enkelte parker.

Pressemeddelelse Friluftsrådet.

Pressefoto Friluftsrådet