Et nyt tiltag, der går under navnet ’Morgenfrisk Fredagsmotion’, er for seniorer, som har lyst til og mulighed for at dyrke motion og fællesskab i formiddagstimerne. De får sved på panden, masser af gode grin, hyggeligt samvær, og bliver en del af et dejligt fællesskab.

Forskning viser, at regelmæssig motion, socialt samvær og mental stimulering bidrager fundamentalt til, at seniorer kan fastholde et liv med en høj grad af kvalitet, selvstændighed og glæde. ’Morgenfrisk Fredagsmotion’ udspringer af konceptet ’Idræt om Dagen’, der er et gennemprøvet koncept fra DGI og som kombinerer alle tre elementer.

Konceptet har allerede mere end 200 aktive hold med flere tusinde deltagere fordelt over hele landet – og nu også lokalt i Høng.

Noget for enhver smag

Morgenfrisk Fredagsmotion er bygget op som halvanden times aktivitet, der veksler gang for gang. Deltagerne kommer igennem alt fra boldspil og gymnastik til styrke- og konditionstræning, og modtager god introduktion til alle aktiviteterne. Træningen foregår primært indendørs, men kan, alt efter vejr og ønsker, også rykkes udendørs.

Alle kan være med

Morgenfrisk Fredagsmotion er for alle, der har fri i dagtimerne – uanset alder, fysisk form og eventuelt handicap. Forskelligheden i aktiviteterne gør det muligt at vælge aktiviteter på det niveau, deltagerne er, med god mulighed for skånsomme aktiviteter. 

Frihed og fleksibilitet er vigtige faktorer for mange seniorer. Morgenfrisk Fredagsmotion giver seniorer mulighed for at have resten af dagen til rådighed til andre aktiviteter, følges med en partner, venner og bekendte, selvom man foretrækker forskellige aktiviteter eller har forskellige forudsætninger og behov.

Hvor og hvornår?

Første træningsdag er fredag d. 8. september 2023 kl. 08:30-10:00, hvor deltagerne mødes i Høng hallen, Rosenvænget 23, 4270 Høng. Det koster 25 kr./gang og betales via Mobilepay eller kontant. Det eneste, deltagerne skal have med, er sko og tøj til at bevæge sig i.

Foto: Palle Peter Skov