Dit og mit Kalundborg
Velkommen til byportalen i Kalundborg, hvor du kan se hvad der sker i din by. Byportalen giver dig overblik over Kalundborgs butikker, erhverv, seværdigheder, spisesteder m.m., og i kalenderen finder du information om kommende begivenheder.

Der er nogle, der tror, vi hedder “Mit Kalundborg”, og som derfor ikke finder frem til byportalen. Men vi hedder Dit og ikke Mit Kalundborg. Gå til forsiden via dette link eller gå direkte til kalenderen.

Moderne middelalderby
I dit og mit Kalundborg forenes historie og kultur i naturskønne omgivelser. I den vestsjællandske by kan du både opleve en charmerende middelalderby og en moderne by med shopping og et rigt caféliv. Gå i fortidens spor i den gamle bydel, Højbyen, hvor du blandt andet finder den femtårnede Vor Frue kirke fra begyndelsen af 1200-tallet. Den smukke middelalderkirke er bygget ud fra datidens forestilling om Det Himmelske Jerusalem med en grundplan som et kors, et højt midtertårn og fire mindre tårne mod hvert verdenshjørne.

Hvert år tager korsridderne dig med tilbage til 1200-tallet, når korstogsbyen inviterer til korsridderfestival i skolernes sommerferie. Med masser af aktiviteter, musik, mad og handelsboder er festivalen en spændende begivenhed for hele familien.

Tæt på naturen
Byen har en af Danmarks største havne, en bynær strand og store grønne områder. Her har du nem adgang til Røsnæs, hvor du finder mange smukke vandreruter i det bakkede område ned til stranden. Hele familien kan tilbringe en hyggelig dag på Røsnæs Naturskole, hvor børnene kan lege på den store naturlegeplads, og I kan nyde jeres medbragte frokost i det fri. Der er borde og bænke samt bålplads til fri afbenyttelse. Børnene kan komme helt tæt på Naturskolens dyr: høns, kaniner, geder, et æsel, en gris, får og grise.

Røsnæs Fyr er bygget i 1844 – 46 og har åbent for offentligheden. Der er fri entré til udstillingen, hvor du langs trappen op til toppen bliver taget med på en historisk rejse. Fra toppen kan du nyde udsigten over halvøen og vandet omkring.

Kalundborg Rocker
Musikfestivalen løber over to dage: fredag og lørdag i uge 33. Her kan du opleve store danske kunstnere, og når sulten melder sig, kan du ty til et af festivalens madtelte. Der er et stort lege-hoppeland for børnene.