På søndag begynder Martin Lærke Sørensen den 800 kilometerlange rute Sjælland rundt fra TUBAs afdeling på Vesterbrogade i København. Ruten strækker sig over fire uger og går igennem alle byer, hvor TUBA har en afdeling. Målet er at indsamle 100.000 kr. til TUBAs arbejde med unge fra misbrugsramte familier.

Ifølge en ny opgørelse fra Sundhedsstyrelsen vokser 109.000 børn og unge op i familier ramt af alkoholproblemer. TUBA står for Terapi for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere og har 25 års erfaring med at yde terapeutisk hjælp til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op med forældre med misbrugsproblemer. I 2022 havde TUBA over 3.000 unge i behandling.

– Der er så mange gode sager at støtte, men jeg synes i den grad, at TUBAs kæmpestore arbejde fortjener med opmærksomhed. Det er så utrolig vigtigt at hjælpe de mange unge mennesker, der har brug for hjælp efter en opvækst i misbrug, siger Martin Lærke Sørensen, der sidste år indsamlede 45.000 kr. til fordel for TUBAs unge på en tur Fyn rundt.

Martin Lærke Sørensen håber at samle 100.000 kr. gennem bidrag fra virksomheder og private donationer til fordel for TUBAs arbejde med terapi og rådgivning til den unge målgruppe. De første virksomheder der donerer 10 kr. pr. kilometer har allerede meldt sig på banen.

– Jeg har ikke selv oplevet misbrug tæt på, men jeg har været vidne til, hvordan alkoholmisbrug kan påvirke en familie og især børnene. Jeg har set de udfordringer og den smerte, der kan opstå som følge af det, og jeg har en dyb medfølelse for dem, som har oplevet det, fortæller Martin Lærke Sørensen.

Gå med på noget af turen og vis din støtte: Alle er velkommen
Den 25. juni klokken 10 er der afgang fra TUBAs afdeling på Vesterbrogade 69 i København. Herefter går turen nordpå og op langs den nordsjællandske kyst. På sin rute kommer Martin igennem alle byer, hvor TUBA har en afdeling på Sjælland: Hillerød, Helsingør, Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Næstved, Vordingborg, Stevns, Brøndby, Hvidovre og slutter til sidst i København igen den 23. juli.

– Alle, der har lyst til at gå med, er velkommen til at deltage. Man bestemmer helt selv hvor meget, man har lyst til at gå med – og hvad der er ens motiv for at gå. Det kan være, at man har lyst til selskab, eller at man har lyst til gå med for at støtte TUBAs sag, siger Martin Lærke Sørensen,

På Martins Facebook har han oprettet hele ruten som begivenheder, så man kan se, hvor man kan gå med fra undervejs.

Formålet er at gøre opmærksom på TUBAs målgruppe og indsamle så meget som muligt gennem bidrag fra virksomheder, samarbejdspartnere, private og andre, mens han sender live fra turen på Facebook og Instagram.

– Man kan støtte TUBA og indsamlingen på flere måder. For eksempel har to virksomheder indtil videre valgt at give 10 kroner pr. kilometer. Hvis jeg bare kan være med til at gøre en lille forskel, så er jeg glad, siger Martin Lærke Sørensen.