Børns Voksenvenner Slagelse og Kalundborg mangler lige nu frivillige mandlige voksenvenner.

Hele 6 drenge i Kalundborg og omegn venter lige nu på at få en voksenven – en mand at spejle sig i. Det kan være en at spille fodbold med, en at lave mad med, en at gå tur i skoven med eller bare have en god snak med. Skal de have deres ønske opfyldt, er der brug for flere frivillige mænd (i alle aldre), som har mod på, tid til og ikke mindst lyst til, at være venner med et barn på ca. 6-12 år.

Vær dig selv – og gør en forskel
Som voksenven skal man ikke have en særlig uddannelse, kunne noget særligt eller være på en særlig måde. En voksenven er bare et helt almindeligt menneske – som dig og mig – der lyst til at indgå i en betydningsfuld relation med et barn.

“Jeg møder mange mænd, som ikke ser sig selv som rollemodeller eller tænker, de har noget særligt at byde ind med, og til dem er det vigtigt at sige; det har I! I skal bare være jer selv og være der. For mange af de her drenge har ingen mænd at spejle sig i.” siger Karoline, der er matcher i Børns Voksenvenner og altså er en af dem, der matcher et barn med den helt rigtige voksenven.

Og der kan være mange forskellige grunde til at blive voksenven. Måske har du noget ekstra tid i hverdagen, du gerne vil bruge på en meningsfuld måde? Måske er dine egne børn blevet for store til at ”lege” med, og der er ikke børnebørn endnu? Måske havde du det selv svært som dreng og ville selv have haft godt at en ekstra fortrolig voksen og rollemodel dengang – eller måske kan du netop huske denne helt særlige voksen i din barndom, der gjorde en stor forskel for dig?

Alle grunde er lige gode. Det vigtigste er, at for hver voksenven der melder sig, er der et barn, der mærker en kæmpe forskel.

Om venskaberne
Som voksenven mødes du typisk 2-4 gange om måneden med dit venskabsbarn. I bestemmer selv, hvad I laver; I kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Det er ikke vigtigt, at du er den bedste til hverken fodbold eller at lave mad. Det er i stedet relationen, som er vigtig. Som en af voksenvennerne forklarer det: “Vi behøver ikke spise ude eller tage på fisketure (hver gang) – men samtalen, når vi spiller PlayStation, er guld værd.”

Børnene i venskaberne er børn, der af forskellige grunde savner en ekstra fortrolig voksen i sit liv. Det kan eksempelvis være børn, der har været igennem en skilsmisse, børn der kun har kontakt til den ene forælder, eller børn med sygdom, handicap eller dødsfald i nærmeste familie. Venskaber gennem Børns Voksenvenner hjælper med at give børn øget selvværd, selvtillid og mod på nye udfordringer, ligesom venskabet kan være med til at forebygge mistrivsel senere i barnets liv.

Sådan bliver du voksenven
Du ansøger om at blive voksenven på www.voksenven.dk/bliv-voksenven. Derefter bliver du kontaktet af Børns Voksenvenners uddannede matchere til en telefonsamtale. Derefter kommer to matchere på besøg hjemme hos dig for at lære dig bedre at kende. Der bliver også indhentet børne- og straffeattest på dig, og du deltager i et kursus en aften sammen med andre nye voksenvenner.

Efter denne proces leder matcherne efter det helt rigtige barn at matche dig med. Matcherne har ligeledes foretaget interviews og hjemmebesøg hos barnet og dets familie. Venskabet mellem dig og barnet dannes på baggrund af vores systematiserede og grundige matchproces, og I matches ud fra blandt andet personlighed, interesser, køn, kemi og geografisk afstand. Du og barnet møder selvfølgelig hinanden, inden I siger ja til et venskab med hinanden.

Det kan godt tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab.

Om Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og overskud til at gøre en forskel for et barn. Foreningen blev etableret i 1990 efter inspiration fra det amerikanske Big Brothers Big Sisters. Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening med aktiviteter i omkring 60 kommuner og ca. 1250 frivillige, som understøttes af et sekretariat med regionskontorer flere steder i landet.

Læs mere på voksenven.dk

Pressefoto Børns Voksenvenner Kalundborg