Opdatering: Begge kurser er udsat til efteråret

Mikrogaarden afholder to spændende kurser i marts:

Kvinde Kend Din Kædesav l fredag den 4. marts – søndag den 6. marts 2022

Kvinde Kend Din Kædesav ll fredag den 18. marts – søndag den 20. marts 2022

Mikrokursus for 6 deltagere

Hvis du gerne vil lave mindre rydninger og plante nyt, sanke dit eget brænde eller pønser på at bygge dit eget shelter, så er denne kursusrække for dig. Vi har samlet to ugers kursus over tre weekender.

Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige størrelser af motorsave, fælde træer i skoven og gøre klar til at bygge dit eget shelter. Kædesav og sikkerhedsudstyr kan købes med hjem til favorable priser.

Kursus l handler mest om at lære saven at kende og om sikkerhed. Vi går ikke i skoven og fælder træer, før alle deltagere har en solid forståelse for deres egne og holdets sikkerhed. Se detaljeret indhold i programmet.

Det er en forudsætning for at deltage på de efterfølgende kurser, at man kan deltaget på kursus l eller har et motorsavscertifikat fra fx Skovskolen.

Kursus ll introducerer fældning af mindre træer, afgrening og oprydning. Vi går i Mikrogaardens skov og finder egnede træer til fældning for fremtidig shelterbyg. Deltagere lærer forskellige fældnings- og opskæringsteknikker på mobilt savværk.

Shelterbyg benytter de fældede træer fra kursus ll til at gøre klar til opbygning af et kalmarshelter. Deltagerne introduceres til shelterbyggeteknikker.

På alle kurser er der mulighed for at bygge bål i skoven, lave mad over bål og hygge.

Udstyr (save, skærebukser, hjelme, støvler) bliver stillet til rådighed på kurserne og der er mulighed for at købe udstyret med hjem til reduceret pris efter kursets afslutning. Du er også velkommen til at medbringe dit eget gear.

Medbring evt. handsker.

Vi fælder så vidt muligt træer uden for vækstsæsonen. Derfor er der kun en enkelt kursusrække i dette forår. For at få passe på kloden er det vigtigt, at vi planter mange flere træer og øger biodiversiteten. Derfor fælder vi ikke træer for sjov på Mikrogaarden. Vi fælder kun i det omfang, at vi kan bruge træet og planter altid nye træer, når vi fælder et gammelt.

Dine værter er Rikkepippi Ravn og Pernille Cauchi.

Rikkepippi er ejer af Ravnsbyg i Bjergsted i Nordvestsjælland og har mange års erfaring i skov- og træarbejde, bæredygtigt byggeri, snitteværksteder og undervisning. Hun har blandt andet arbejdet på Godthåb Mølle og Aggersvold Savværk og undervist på Jyderup Højskole. Rikkepippi har alle motorsavskurser fra Skovskolen i Nøddebo.

Pernille er stifter af Mikrogaarden, som er et lille kursuscenter og B&B drevet efter permakulturprincipper. Mikrogaarden sigter på at blive et permakultur LAND (Læring, Aktivitet, Netværk og Demonstration) Center. Pernille er medlem i bestyrelsen i Permakultur-Danmark.

Tilmeld dig her

Rikkepippi Ravn og Pernille Cauchi. Foto: Mikrogaarden