Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg kommune har siden 2021 afsat penge til ”Kulturpakker til Ældre. Formålet er at aktive ældre skal række hånden ud til andre ældre i lokalsamfundet, så man er fælles om at mindske ensomhed og er sammen om nogle gode og glade stunder til et arrangement.

Efter en pause er Kulturpakkerne nu tilbage igen. Men denne gang i en ændret form. Der er nemlig lyttet til råd og input fra brugere, seniorrådet og en række foreninger. Samtidig er der taget højde for, at et mål også er at favne de særligt sårbare blandt ældre.

Det betyder, at formatet for arrangementerne er ændret med færre deltagere til de fleste arrangementer, og at der er tilbud om transport.

En anden ændring er, at en billet kun gælder for én person, og fremover vil koste 50 kr.

Transporten kan tilkøbes af 25 kr. Der er udvalgt 14 opsamlingssteder i Kalundborg kommune, og transporten tilbydes også til kørestolsbrugere. Alt billetkøb kan foretages elektronisk via www.kulturpakkerkalundborg.dk eller ved personlig henvendelse til personalet på et af Kalundborg kommunes biblioteker. For at skabe den rette atmosfære af hygge, vil der fremover være gratis kaffe og kage til arrangementerne. De steder hvor der ikke er værter til at varetage denne opgave, vil kommunes Madservice stå for opgaven.

Den første håndfuld af de i alt 36 Kulturpakker for Ældre er allerede offentliggjort på www.kulturpakkerkalundborg.dk, hvor der kan købes billetter for de arrangementerne der er sat til at foregå frem til 1. oktober. Billetsalget for øvrige arrangementer åbnes samtidig med at Kalundborg biblioteker udgiver deres Arrangementsprogram ultimo august.

De kommende uger uddeltes et særkatalog over ”Kulturpakker til Ældre”  til kommunens aktivitetscentre og til hjemmeplejen. På den måde kan særligt sårbare borgere få mulighed for at sætte sig ind i tilbuddene, og sammen med deres pårørende gennemgå og planlægge køb af billet. Dette særkatalog kan også downloades via www.kulturpakkerkalundborg.dk

Oplevelser for alle – i hele Kalundborg kommune!

Takket være samarbejde med frivillige foreninger og institutioner er det lykkedes projektgruppen bag Kulturpakker for Ældre kunne sammensætte hele 36 tilbud, der er fordelt geografisk i hele Kalundborg kommune. Der vil være fællessang, højtlæsning, vinterbadning, kreative værksted, bordtennis, foredrag og meget mere.

Kalundborg Turistforening er en af de foreninger der samarbejder med ”Kulturpakker til Ældre”.

Torsdag d. 10. august er Kalundborg Turistforening værter på konceptet ” Puzzlewalk”, hvor man følges rundt i en gruppe og undervejs opdager alle de hemmelige historier tilbage fra grundlæggelsen af Kalundborg by i det 12. århundrede og op til nutidens sitrende byliv. Allerede ugen efter er Kalundborg Turistforening klar med en række byvandringer i Kalundborg by.

Torsdag d. 17. august kl. 19.00 står Kalundborg Biblioteker bag en Kulturpakke. Som optakt til at sende cykelrytterne i ”PostNord Danmark Rundt” godt af sted fra Kalundborg, kan man dagen før selve etape, opleve forfatter Tore Grønne, når han delagtiggør os i den farverige historie om de danske verdenscyklister. Foredraget tager udgangspunkt i bogen VELO – De danske Verdenscyklister, der er vinder af prisen Årets Adventurebog på Nordic Adventure Film Festival 2022.

Tirsdag d. 12. september er der rundvisning og introduktion på Kalundborg Museum til udstilling om Carmen Curlers. De kommende uger i løbet af september udbyder Kulturpakker til Ældre, bordtennis i både Årby og i Høng, vinterbadning og saunagus fra Røsnæs og et rejseforedrag på Munkesøen Aktivitetscenter.

De fleste arrangementer har et mindre antal af billetter i udbud. Men ingen regler uden undtagelse. Så i løbet af sæsonen afholdes to store arrangementer, hvor der udbydes mange billetter. Ældresagen i Høng er værter på et Festligt SYNG MED show, der har fået titlen ”Tip et Hit”.

Klaus Strand-Holm, kendt fra Klaus & Servants, spiller og synger hits fra flere årtier, mens Karin Strand-Holm stiller spørgsmål om de enkelte numre. Der vil være er fællessang ved bordene, og en festlige musikquiz vil sørge for at publikum får en masse gode sange og fællessange, når både Karin & Klaus bevæger sig rundt blandt publikum. Dette show vil finde sted torsdag d. 7. september kl. 14.00 i Høng Kultursal.  Det andet store arrangement vil finde sted i Snertinge på Vesterlundens Aktivitetshus i slutningen af november måned.

Vil man vide mere, så gå ind på www.kulturpakkerkalundborg.dk og læs mere og køb billet til sæsonen første arrangementer. Fredag d. 18. august kan man på Kalundborg biblioteker hente Kalundborg bibliotekers nye arrangementsmagasin, hvori der er et helt afsnit med sæsonens Kulturpakker til Ældre.

Kort om Kulturpakker til ældre 

 • Ældre- og Sundhedsudvalget står bag Kulturpakker til Ældre.
 • Driften sker i samarbejde mellem Sundhed og Myndighed og Kalundborg Biblioteker.
 • Billet koster 50 kr. og gælder for en  
 • Mulighed for tilkøb af transport for 25,- kr. pr. person
 • Billetkøb via kulturpakkerkalundborg.dk eller ved personlig henvendelse til Kalundborg Biblioteker.
 • Antallet af publikum er reduceret, nogle steder ned til 10 personer.
 • Til alle arrangementer serveres kaffe og kage.  

Særligt omkring transport:   

Vælg mellem opsamlingsstederne:   

 • Bregninge: Bregninge Grill
 • Gørlev: Gørlev Hallen
 • Havnsø havn 
 • Høng: OK tanken ved Høng Centret
 • Kalundborg: F24- tankstation, Holbækvej
 • Kalundborg Station
 • Munkesøen Aktivitetscenter
 • Kirke Helsinge: Seniorhus Birkely
 • Rørby: Den gl. brugs
 • Røsnæs: Ulstrup Brugs
 • Snertinge: Vesterlundens Aktivitetshus
 • Svebølle: Åvangens Aktivitetscenter
 • Sæby, ved Sæby Forsamlingshus
 • Ubby forsamlingshus

Der tilbydes kun transport for arrangementer efter den 1. sept.  
Ønskes transport skal billetter bestilles senest 2 uger før.  
Ønskes transport for kørestolsbrugere, skal billetter bestilles senest 4 uger før.  
Når du køber billet, er det meget vigtigt at du angiver nøjagtig navn, mail og telefonnr.  
Du bliver personligt kontaktet via telefon og mail to dage før arrangement. Her får du besked om klokkeslæt for afhentning.  

 

Pressefoto