Kom og vær med, når Biblioteksklubben ved Kalundborg Biblioteker tager på heldags bustur til Ribe. Her skal vi besøge HEX! Museum of Witch Hunt, spise frokost på Kolvig og på guidet naturvandring ved Vadehavet. I løbet af dagen vil der blive præsenteret lidt litteratur, som er inspireret af busturens destination.

Lørdag den 18. juni kl. 06:15 kører bussen mod Ribe, Danmarks ældste by, og du har mulighed for at komme med. Foruden at være Danmarks ældste by, så er Ribe også hjemstedet for Danmarks mest berømte eller berygtede heks Maren Spliid. Derudover ligger Ribe også kyststrækning til Vadehavet, et unikt naturområde fyld af liv og oplevelser.

Vi skal på denne tur opleve det lille, forholdsvis nye, museum som fortæller den uhyggelige historie om heksefrygten, der for alvor ramte Danmark og Europa i 15. og 1600-tallet. Ribe stod i hjertet af de danske hekseprocesser og i gaderne omkring museet udspilledes Danmarks mest berømte sag. Under vores besøg på HEX! får vi en introduktion til museet; dets opståen, Ribe som heksens by samt de uhyggelige, skæve og overraskende detaljer bag nogle af museets genstande. Derefter udforsker vi museet på egen hånd.

Efter en hyggelig frokost på Den Gamle Arrest, hvor der serveres Stjerneskud, begiver vi os mod kysten og Vadehavet. Siden sommeren 2014 har Nationalpark Vadehavet været en del af UNESCO’s verdensarvsliste. Vadehavet er en rå og enestående naturoplevelse, hvor alle sanser har mulighed for at komme i spil. Og vi får mulighed for at opleve dette, når vi ved lavvande begiver os på en guidet naturvandring ud til Vadehavet. Her har vi blandt andet mulighed for at se salttålende planter på strandengen og bunddyr i vaden. Naturvejlederen fortæller om tidevandet, Verdensarven og om hvordan klimaforandringerne påvirker dyreliv, økosystem og mennesker ved Vadehavet.

Lyder det som en bustur du gerne vil med på, så kan du købe billetterne via bibliotekets hjemmeside kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personalet i biblioteksafdelingernes betjeningstid. Busturen er et tilbud til medlemmerne af Biblioteksklubben, men fortvivl ej, du kan melde dig ind her. Det er gratis at være medlem af Biblioteksklubben.
Du kan finde flere informationer om selve busturen her.

Fakta boks:
Bustur med Biblioteksklubben til Ribe, lørdag den 18. juni 2022

Program for dagen:
Kl. 06:00 Mødes vi foran Kalundborg Hallerne hovedindgangen, J. Hagemann Petersens Allé 11

Kl. 06:15 Afgang fra Kalundborg

Ca. kl. 06:45 Opsamling overfor Shell-Tanken i Gørlev

Kl. 09:45 Ankomst til Hex! Museum of Witch Hunt

Kl. 10.00 Instruktion til museet. Efter introduktionen bliver vi sendt rundt på museet i små hold. De af os, som venter på at blive sendt rundt, venter i Havestuen, hvor der vil blive serveret kaffe, te og lidt til den søde tand.

Kl. 12.10 Frokost på Restaurant Kolvig – Den Gamle Arrest

Kl. 13:30 Afgang mod Vadehavscentret

Kl. 14:00 Ankomst ved Vadehavscenteret. Herefter skal vi på en guidet naturvandring ved Vadehavet.

Kl. 16:00 Afgang fra Vadehavscentret.

Ca. kl. 19:00 Ankomst til Gørlev

Ca. kl. 19:30 Ankomst til Kalundborg

Pris: kr. 830,- kr.
Prisen inkluderer bustransport, morgenbrød og kaffe, entre, introduktion til Hex! Inkl. kaffe og kage. Derudover inkluderer prisen også Stjerneskud på Restaurant Kolvig, naturvandring med naturvejledere ved vadehavet samt sandwich og vand til hjemturen.

OBS: Da en del af turen foregår udenfor i vand og mudder, så er det vigtigt at klæde sig på herefter. Husk høje gummistøvler. Hvis det er varmt, kan man også gå i bare tæer. Turen er ikke egnet for dårligt gående.

Pressefoto