I 12 måneder har Kalundborg Kommune kørt et særligt tilbud for demensramte familier, som havde til formål at give familierne et pusterum fra hverdagens udfordringer. Demenscaféen lukker ved årets udgang.

I starten af 2022 åbnede Café Pusterummet dørene for første gang. Kalundborg Kommune skabte et rum til demensramte familier, hvor de fik rådgivning, et uforpligtende samvær og
et velfortjent pusterum.

En gang om måneden kunne demensramte borgere, der bor i eget hjem, og deres pårørende komme forbi caféen og snakke med Kalundborg Kommunes demenskonsulenter og møde andre pårørende, som var i samme situation.

”Pusterummet stopper ved udgang af året. Der har ikke været så stor tilslutning, som vi havde håbet. Vi vælger derfor at bruge kræfterne på andre tilbud til mennesker med demens og deres nærmeste pårørende. Vi vil meget gerne sige tak til alle de familier, som har benyttet sig af tilbuddet. Det har været fantastisk at være på arbejde og være med til at give familierne deres velfortjente pusterum”, siger Helene Jørgensen, demenskonsulent i Kalundborg Kommune.

Der er stadig mulighed for at få rådgivning

Borgerne er fortsat velkomne til at kontakte Kalundborg Kommunes demenskonsulenter, hvis de har behov for rådgivning eller en at tale med.

Foto: ABW