Når verdens største cykelløb kommer til Kalundborg den 2. juli 2022, er der en række opgaver, som skal løses på dagen for at sikre, at cykelløbet bliver gennemført uden
problemer. Som Tour de France-official får frivillige en unik oplevelse, en eksklusiv udstyrspakke og et tilskud på 500 kroner til en valgfri forening.

Tour de France skydes i gang for første gang i Danmark juli 2022. Ruten gennem Danmark er fordelt på tre etaper, som 176 professionelle cykelryttere skal igennem fra den 1. juli til den 3.
juli 2022.

Lørdag den 2. juli 2022 begiver cykelrytterne sig ud på 2. etape, som starter i Roskilde, fortsætter gennem Holbæk, Kalundborg, Korsør og slutter i Nyborg.

I den forbindelse søger Kalundborg Kommune 250 frivillige, som har lyst til at blive en del af en historisk begivenhed – en del af verdens største cykelløb.
”Nu har borgerne mulighed for at blive en del af verdens største cykelløb. Som frivillig får de en unik mulighed for at komme helt tæt på både ryttere og reklamekaravane, når de kører gennem
vores område på Tour de France-ruten. Det bliver en fantastisk once in a lifetime-oplevelse. Jeg håber, at borgerne har lyst til at være med”, siger Anders Hørberg frivilligkoordinator i
Kalundborg Kommune.

Den primære opgave

Når man tilmelder sig som frivillig til Tour de France, får man titlen ’Tour de France-official’.
Udover det får man også en eksklusiv udstyrspakke og et tilskud på 500 kr., som man kan donere til en lokal forening efter eget valg.

En stor del af opgaven som Tour de France-official bliver at stå langs ruten og på indfaldsvejene i Kalundborg Kommune den 2. juli fra kl. 9:00 til 17:00 med henblik på at guide borgere og tale
med tilskuere om dagens forløb, vejlukning og tider.

Krav til Tour de France-officials

Der er et par krav, som man skal opfylde, hvis man ønsker at blive Tour de France-official. For det første skal man være myndig, fyldt 18 år og kunne tale og forstå dansk.
For det andet er det meget vigtigt, at man kan lide at tale med folk og er ansvarsbevidst, så man kan løse den primære opgave.

Man behøver ikke have at have kendskab til Tour de France i forvejen. Organisationen bag løbsstarten i Danmark, Grand Départ Copenhagen Denmark, holder en række informationsmøder inden løbet for at klæde de frivillige på til opgaven.

Tilmeldingsfristen er til og med den 3. juni 2022.
For mere information om Tour de France-officials og tilmelding:
https://kalundborg.nemtilmeld.dk/405/

Foto: ABW