Bibliotekernes nye program er fyldt med alverdens arrangementer for børn og voksne, spændende artikler og interviews. De nye kataloger udleveres fra kl. 16 fredag den 21. januar på følgende biblioteker:

Kalundborg Bibliotek
Ubby Bibliotek-og Forsamlingshus
Gørlev Bibliotek
Svebølle Kvik Bibliotek
Biblioteksinfo Vesterlunden, Snertinge

Høng Bibliotek er desværre lukket pt. pga. brandskade.

Billetsalget starter kl. 11 lørdag den 22. januar via hjemmesiden: www.kalundborgbib.dk/arrangementer

Hjælp til billetsalg kan også ske på ét af de bemandende biblioteker eller på tlf: 59 53 55 60

Programmet for foråret 2022 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer. 

Bl.a. kommer Maria Helleberg til Ubby Bibliotek og Forsamlingshus tirsdag den 1. februar i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd. Et fantastisk, spændende foredrag om Rigets frue – Magrethe den første. Maria Helleberg er kendt for sit omfattende forfatterskab, – og det er ikke uden grund hun kaldes Dronningen af historiske romaner.

Margrete den første er en af Danmarks største politiske begavelser. Hun skabte Kalmar-unionen. Men hvem var hun? Kan vi overhovedet skabe et billede af hende? Og hvad med hendes tid – var der forbilleder og paralleller? Dette og meget mere vil forfatter Maria Helleberg forsøge at komme med svar på, når hun holder foredrag om Margrete den første.

Den 10. marts på Svebølle Kvik Bibliotek kan du komme med til foredraget ”Danske indvandrere i kugleregn i USA”, fortalt af tidligere museumsleder og mag. Art. Lisbeth Pedersen. Foredraget er om de tre vestsjællændere Christian, Mads og Jens, der fik vidt forskellige skæbner som soldater i Den Amerikanske Borgerkrig fra 1861-65, baseret på undersøgelser af dansk udvandring til USA. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svebølle biblioteksgruppe.

I Snertinge kan du blive beriget med bl.a. danske forårssange, fædrelandssange, eller højskolesange når Jeannet Ulrikkeholm besøger Biblioteksinfo Vesterlunden onsdag den 16. marts kl. 19. Medarrangører er Snertinge Biblioteksgruppe.

Den populære og prisbelønnede forfatter Jesper Wung-Sung tager dig med på en fascinerende rejse i litteraturens og billedkunstens verden, når han besøger Kalundborg Hallen torsdag den 17. marts kl. 19. Jesper fortæller om romanen ’Kvinde set fra ryggen -om Ida Hammershøi, kvinden de fleste nok kender som rygvendt skikkelse fra maleren og ægtemanden Vilhelm Hammershøi berømte malerier. Foredraget er arrangeret i samarbejde med LOF Nordvestsjælland.