Kom og bliv klogere når meteorolog og klimaekspert, Jesper Theilgaard, kommer til Buerup Forsamlingshus onsdag d. 8. marts 18.00 med hans foredrag, som han kalder for Klimaskolen.

Til foredraget vil Jesper Theilgaard give et enestående indblik i vejret og klimaet, fortalt på en måde, som alle kan forstå. Jesper Theilgaard vil forsøge at besvare spørgsmål, såsom: Hvornår skal vi være bekymrede ved vejrforandringer? Er det reelle problemer? Eller er det blot omskifteligt vejr? Klimaændringerne er vigtige for alle generationer. For er det voldsomme vejr på kloden et resultat af klimaændringerne? Mennesker på jorden har jo altid oplevet tørke og oversvømmelser, så hvad er normalt, og hvad skyldes menneskeskabte klimaændringer? Svaret er ikke så enkelt, men Jesper Theilgaard fortæller i dette foredrag om, hvad vi ved om klimaændringerne, vejret og hvad der påvirker dette.

Aftenen i Buerup Forsamlingshus begynder med spisning kl. 18.00, og kl. 19.30 går Jesper Theilgaard på scenen. Ønsker man at deltage, kan man vælge mellem billetter eller uden fællesspisning. Arrangementet er en del af ”Liv I Forsamlingshusene”, hvorfra der også kan læses mere og købes billetter via www.kalundborglif.dk

Om Jesper Theilgaard:
Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978 og har fra 2002 til 2018 været fuldtidsansat på Danmarks Radio. Udover at være en populær tv-meteorolog og anerkendt forfatter er han også en kyndig foredragsholder. I løbet af sin tid som foredragsholder har han sammensat en række foredrag, der spænder bredt, men som alle har den samme røde tråd i form af vejret.

Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. Her bliver vi klogere på vejret i dag og vejret i morgen. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 “for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne.”

Direkte link til arrangementet: https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer/liv-i-forsamlingshusene/foredrag-og-faellesspisning-jesper-theilgaard-klimaskolen

Pressefoto