Det myldrede ind med familie og venner, da ’Dittes Kunstklub’ havde fernisering sidste tirsdag d. 5. december på Kalundborg Bibliotek.

Alle var i ’pænt tøj’, som der stod i invitationen, og der blev holdt velkomsttale, overrakt diplomer, skrevet i gæstebog og fremfor alt set på og hørt om børnenes kunstværker.

Der blev forklaret om processen og ikke produktet, om farveteori, teknikker, kunsthistorie, kendte malere og berømte malerier, selfies, portrætter og selvportrætter. Der var både ’artige ansigter og fjollede fjæs’ og skøre tegneøvelser, bl.a. tegninger tegnet med tæerne.

’Det var en helt fantastisk eftermiddag og i det hele taget sæson…’… udtaler børnebibliotekar Frederikke Markussen og siger videre…”…Ditte formår virkelig at fange børnenes interesse og skabe et helt magisk univers sammen med dem.”

Ditte Forchhammer har i flere år været bibliotekets ’Huskunstner’ og står for den populære ”Dittes Kunstklub” for de 9-12 årige. Ni tirsdage i efteråret og i foråret kl. 15.30-17.00, åbner hun døren ind til en ny verden fuld af sjove og spændende oplevelser indenfor kunstens verden.

Overskriften for dette efterårs kunstforløb har været ’Hver kunst til sin tid’.

Udover at arbejde med farvelære, maletekniker m.m. har børnene også hørt om kendte kunstnere og nogle af “-ismerne”.

Klubbens motto er ’Jeg er cool.-Jeg er Kunstner!’ Hver gang synges klubbens motto, mens der danses, inden der gives highfive eller knus i døren som tak for i dag.

Dittes kunstklub starter op med en ny sæson efter vinterferien 2024.