Kalundborg Biblioteker udbyder igen digitale kurser, og som noget nyt har man her i efteråret mulighed for at besøge IT-caféen på Kalundborg Bibliotek. IT-caféen holder åben den første mandag i månederne: oktober, november og december.

I It-caféen kan du få hjælp til hverdagens IT-udfordringer. Driller din pc/tablet? Eller kan du ikke få dine apps/programmer til at virke? Medbring din egen pc, smartphone eller tablet. Desværre kan personalet ikke yde hjælp til tekniske spørgsmål, opsætning af pc eller installation af hard- og software. Hvis du har brug for hjælp til MitID, så kan personalet kun hjælpe, hvis du medbringer gyldigt pas og en telefon der kan scanne passet. Hvis du ikke har det, så henvises der til at bestille tid i Borgerservice.

Første gang du kan besøge It-caféen, er d. 2. oktober kl. 12.00-14.00. Tilmelding er ikke nødvendigt – mød bare op.
Efterårets første digitale kursus ’Handel på nettet’ finder sted tirsdag d. 3. oktober, hvor der vil blive undervist i sikkerhed i forbindelse med nethandel. Hvad skal man holde øje med for at finde en sikker hjemmeside? Hvad med betalingen; og hvad gør man, hvis det er gået galt?

Onsdag d. 18. oktober er der mulighed for at deltage i kurset ’Billeder i Skyen’. Bibliotekets ”Sky-kurser” er altid populære. Denne gang handler kurset om, hvad vi kan gøre, når der ikke er plads til alle vores billeder på telefonen? Om hvordan vi kan bruge de forskellige sky-tjenester, som f.eks. Google foto, og få mere plads til billederne. Sky-tjenester er lagertjenester, hvor man kan dele filer på tværs af enheder. Det vil sige, at man også kan tilgå filerne fra andre computere og tablets.

Rigtig mange kender ’eReolen’, bibliotekernes e-bøger og lydbøger på nettet. Men kender I ’eReolen Global’? Tirsdag d. 24. oktober er der en introduktion til ’eReolen Global’. Her bliver der vist, hvordan man får adgang til engelske e-bøger og lydbøger, samt tidsskrifter fra hele verden. Af danske tidsskrifter man kan få adgang til, kan nævnes Femina, Familie Journalen, Psykologi og Spis Bedre. Det er en god ide at medbringe en tablet eller smartphone.

I november udbydes to forskellige kurser. D. 1. november starter kursusrækken ’iPad for begyndere’. Kom godt i gang, og lær din iPad bedre at kende. Forløbet strækker sig over to onsdage (2. gang er d. 8. november), hvor man kommer godt rundt om de mange funktioner og indstillinger en iPad indeholder.

Onsdag d. 15. november kan man få hjælp til at oprette en ekstra adgang til sit MitID, i kurset ’Sådan får du identifikationsmiddel nr. 2 til MitID’. Dette kursus er for dig, der allerede har et MitID; men som gerne vil have et ekstra identifikationsmiddel til – en ’MidID kodeviser’ (OBS! Man kan kun have én kodeviser) eller en ’MitID app’. Det kan være en god idé at have to adgange til sit MitID, hvis man f.eks. mister sin telefon. Medbring dit MitID, din telefon og/eller din tablet.

Fælles for al undervisningen er, at der kræves tilmelding på forhånd. Tilmeld dig på www.kalundborgbib.dk – under ’Det sker’.

Har du idéer til fremtidig digital undervisning, så skriv til klbbibliotek@kalundborg.dk. 

Foto: ABW