Internettet bliver dyrere, jo højere internethastighed du vælger. Hastighederne spænder mellem alt fra 20 Mbit/s til 2.500 Mbit/s. Men du behøver ikke at vælge den højeste hastighed og dermed betale meget pr. måned. Især ikke, hvis internetvanerne i jeres husstand ikke kræver en meget høj hastighed.

Det er derfor vigtigt at være bevidst om sine internetaktiviteter og vide, hvilken hastighed man har behov for. Det kan man finde ud af ved at tage en test på en internetudbyders hjemmeside. Selvom det er let at tro, så behøver en husstand ikke en meget høj hastighed for at nyde musik, spil og serier.

20-100 Mbit/s er nok til, at du kan nyde dit internet
Mange kan lide at game og streame musik, serier og film. Det er en god måde at slappe af på. Du behøver dog ikke at vælge en meget høj internethastighed, selv hvis alle i husstanden elsker at streame film og musik og tit gør det på samme tid. I kan nemlig stadig få det billligste internet og nyde jeres gaming og streamingtjenester.

En hastighed på 100 Mbit/s eller mindre er nok til, at personerne i husstanden kan streame og downloade data i store mængder. Hastigheder på op til 100 Mbit/s koster typisk op til 300 kr. pr. måned. 50 Mbit/s er for eksempel muligt at få i byer via fibernet.

Nogle internetudbydere sælger lave bredbåndshastigheder med en minimumshastighed. Nogle udbydere kan ikke tilbyde 50 Mbit/s hastigheder på visse adresser. Derfor kan du med fordel undersøge, hvilken hastighed du kan få på din adresse.

En internettest giver dig indsigt i husstandens behov
Hos mange internetudbydere kan I se, hvilken internethastighed I kan få, når I bor i Kalundborg. I kan også se, hvordan husstandens internetforbrug ser ud. Det kan I nemlig ved hjælp af en test på udbydernes hjemmesider. Testen gør dig mere bevidst om husstandens behov i forhold internet, og hvilken hastighed I har brug for.

Når du vælger internet, er det vigtigt, at du er bevidst om dit internetforbrug og dine vaner. Hvis jeres husstand er fuld af gamere, og I gamer rigtig meget på samme tid, og I tilmed streamer mange film og meget musik, kan I med fordel vælge et meget hurtigt internet. Dette koster selvfølgelig mere.

Hvis I derimod kun bruger internettet til at tjekke jeres e-Boks og skrive mails, kan I nok nøjes med en lavere hastighed, da den slags aktivitet ikke kræver en hurtig hastighed. Ved at vælge en lavere hastighed, som passer jer perfekt, kan I altså få billigt internet og spare penge.

En sammenligning af internetudbydere sikrer dig det bedste internet til prisen
Det er en god idé at undersøge markedet og sammenligne priser, inden du vælger bredbånd. Undersøg for eksempel de forskellige udbydere og deres internettilbud, og læs alt grundigt, inden du binder dig til en aftale. Følger der andre fordele og servicer med i prisen? Får du for eksempel en sikkerhedspakke med i prisen, bliver tilbuddet lidt mere attraktivt.

På den måde får du et overblik over priserne på internet og kan finde det billigste internet. Du bliver også i stand til at tage et velinformeret valg, når du skal vælge udbyder, internetabonnement og internetpakke. Så undgår du også skjulte gebyrer og intropriser, som kun er lave i en kort periode.

Hvis du kun bruger internettet til at tjekke e-Boks og skrive mails, kan du nøjes med en lav hastighed. PR-foto