En østeuropæisk mand er varetægtsfængslet under efterforskningen af en større hælerisag, hvor Midt- og Vestsjællands Politi ønsker at finde et gerningssted til tyveri af dyr whisky af mærket Port Ellen.

Pressefoto Midt- og Vestsjællands Politi

Et foto af seks flasker whisky af mærket Port Ellen indgår i efterforskningen af en større hælerisag, hvor en østeuropæisk mand i øjeblikket er varetægtsfængslet. Politiet er ikke i besiddelse af whiskyflaskerne, som den varetægtsfængslede har taget et billede af medio november 2022.

Det har indtil videre ikke været muligt for politiet at finde et gerningssted, hvorfra whiskyflaskerne er blevet stjålet, idet den østeuropæiske mand formentlig kan mistænkes for at aftage tyvekoster fra indbrud i private boliger over hele landet.

Politiet beder derfor om hjælp til at identificere et muligt gerningssted, hvor disse særlige whiskyflasker er blevet stjålet formentlig på et tidspunkt før medio november 2022.

Whiskyflaskernes etiketter indeholder unikke numre, og samlingen udgør en større værdi, idet en enkelt flaske kan have en værdi af op til ca. 50.000 kr., så whiskyflaskerne kan være anskaffet i et samler- eller investeringsøjemed.

Oplysninger om whiskyflaskerne og et muligt gerningssted for et tyveri af dem bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 4635 1448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Sagen mod den nu varetægtsfængslede mand startede i slutningen af marts 2023, hvor han som efterlyst af politiet blev anholdt i Roskilde-området under kørsel i en udlejningsbil. Mistanken om omfattende hæleri var forinden opstået, da politiet ved grænsen i starten af 2023 havde kontrolleret en varebil med forskellige stjålne effekter på vej ud af Danmark.

Den nu varetægtsfængslede mand var ikke selv med i varebilen ved grænsen, men politiet kunne efterfølgende mistænke ham for at have en rolle i forsøget på udsmugling af tyvekosterne.

Kilde Midt- og Vestsjællands Politi.