Dette indhold er sponsoreret

Der er ting her i livet, som giver mening at være meget økonomisk omkring – madrasser er ikke en af dem. Vi bruger i gennemsnit cirka en tredjedel af vores liv i sengen, og det kan derfor ikke betale sig at købe en seng med en dårlig eller billig madras. En dårlig madras vil nemlig betyde, at vi sover dårligere, at kroppen nemmere føles om, og at vi mister noget af den energi og overskud, vi ellers ville have.

Her i artiklen kan du derfor få et overblik over, hvad du bør holde dig for øje, når du skal vælge den helt rigtige 180×200 madras til dit hjem.

Vælg den rette hårdhedsgrad
Madrasser kan i dag fås både med fjedre, skum og latex – og så findes der selvfølgeligt også en lang række madrasser, hvor topmadrasser kan være en nødvendighed. Forskellen på om du vælger en madras med skum frem for fx fjedre, er især, hvor hård madrassen er.

Det er vigtigt at understrege, at det ene ikke nødvendigvis er bedre end det andet, og at det i sidste ende afhænger af den personens subjektive vurdering af komfort. Som udgangspunkt siger man dog, at enhver madras skal kunne støtte din rygsøjle i en naturlig position, når du ligger i sengen.

Gør den dette, skal du egentligt bare tage stilling til, om du finder en hård eller blød madras mest komfortabel.

Hvilken fasthed skal madrassen være med
Vælger du en madras som en 180×200 madras til en dobbeltseng, bør du vende med din partner, om I også har fælles præference, hvad angår madrassens fasthed. Der findes i dag mange forskellige madrasser, hvor det er muligt at justere på fastheden i begge sider af sengen. Dette gør det muligt for jer begge at lægge komfortabel i sengen, frem for at den ene skal gå på kompromis med dennes søvn og komfort.

En anden løsning på forskellige behov i fastheden på madrasserne, kan også ordnes ved at købe to forskellige topmadrasser, som placeres på hver sin halvdel af sengen.

Temperaturen på madrassen
Nogle kan godt lide at sove med en stor varm dyne samt en fyldig madras, som du næsten synker ned i. Andre derimod vil føle, at de bliver kvalt i varme, hvis de skal sove i sådan en seng. Sørg derfor for også at overveje hvad en ny madras vil betyde for din søvn-temperatur, da dette også har afgørende betydning for din søvnkomfort.

Vælg en madras i den rette størrelse
Det giver nok næsten sig selv, men en madras skal altid købes i en størrelse, der passer til dem, der bruger den. Som udgangspunkt anbefales det, at man køber en madras, der er mindst ti cm længere end dem, der sover i den. For de fleste vil det derfor være nok med en almindelige 180×200 madras, men er du eller din partner selv to meter eller derover, bør i købe en madras, der er lige lidt længere.

Til børn i voksealderen, er det derfor også en god ide at købe en madras med plads til, at barnet kan vokse.

Vælger du en madras som en 180×200 madras til en dobbeltseng, bør du vende med din partner, om I også har fælles præference, hvad angår madrassens fasthed. Foto: ABW