Kom til en spændende aften, hvor forfatter og tidligere tolk for Læger Uden Grænser, Tahir Mirza, fortæller om sine oplevelser på øen Nauru og om tilblivelsen af sin roman af samme navn, der udkom på Gyldendal i 2023.

Forfatterforedraget er gratis og foregår på Kalundborg Biblioteker den 8. april kl. 18.30 – 20.00. Tilmelding nødvendig.

I 2018 var Tahir Mirza udstationeret på Nauru Island i Stillehavet med Læger uden Grænser, hvor han arbejdede som kulturtolk for flygtninge. Hans debutroman NAURU (Gyldendal), handler om smerte, magtesløshed og om at gøre det gode.

Gyldendal skriver om NAURU på deres hjemmeside:

”Den dansk-afghanske tolk Samar ankommer til øen Nauru i Stillehavet, hvor han sammen med resten af holdet i International Psychology Service skal hjælpe de flygtninge, som man fra australsk side har placeret på øen på ubestemt tid. Samar kommer med både idealer og engagement, men oplever store udfordringer for ham og de andre hjælpearbejdere med det, der er deres rolle – at hjælpe. Forholdene for flygtninge som Amir, Hamida, Nihad, Kamila, Hamza og Ismael er forfærdelige, menneskerettighederne er under pres, og Samar må hele tiden arbejde ud fra de forhåndenværende søms princip, mens mennesker lider lige ved siden af ham. Nauru er en fortælling om håb, magtesløshed og forsøget på at gøre det gode.” (Gyldendal.dk).

Tahir Mirza, f. 1987, har en bachelor i religionsvidenskab og en kandidat i retorik fra Aarhus Universitet. Han blev færdiguddannet på Forfatterskolen i 2022. Til daglig arbejder Tahir Mirza som afdelingsleder for Ungdomsskolen i Kalundborg og er derudover i gang med en diplomuddannelse i ledelse. Tahir Mirza underviser også på Forfatterskolen for Unge.

NAURU er hans debutroman.

Bogen NAURU af Tahir Mirza kan lånes på Kalundborg Biblioteks hjemmeside eller ved at besøge en af bibliotekets filialer i vores bemandende åbningstid.

Praktisk info:

Pris: Gratis. Tilmelding Nødvendig via vores hjemmeside: www.kalundborgbib.dk.

Find arrangementet under ”det sker” og tilmeld dig via linket.

Tid: kl. 18:30 – 20:00.

Adresse: Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, 4400 Kalundborg.