Børnepasning undervejs og skrub-affællesspisning for hele familien.

Lørdag d. 18. marts kl. 14.30-17 inviterer Kalundborg Biblioteker og Hvidebæk lokalråd, familiekonsulent, forfatter og socialrådgiver Anja Sigvard Nielsen ind til et foredrag om Viljestærke børn i Ubby Forsamlingshus. Anja står bag bøgerne
”Signalstærke børn” og ”Anerkendt Barn”, og har gennem sin viden og erfaring et stort kendskab til børneopdragelse.

Anja vil med sit foredrag udfordre og give forældre konkrete redskaber til måden at tænke opdragelse på, når det kommer til deres viljestærke barn.

Foredraget henvender sig til forældre og fagpersoner, der har med børn at gøre i alderen 0-15 år.

Er dit barn viljestærk?

Har du et barn der klatrer på alt? Et barn som har svært ved at vente på sin tur eller som kan blive lidt for voldsom til tider? Et barn som hurtigt bliver frustreret og viser dette meget tydeligt, eller et barn som er svær at putte og som måske vågner mange gange hver nat? Er dit barn meget følsomt og vågner ved den mindste lyd, eller har brug for megen hjælp til at finde ro i kroppen?

Nogle børn er mere pågående, frembrusende, aktive, snakkende, hoppende og diskuterende end andre. Det er jo dejlige egenskaber at have, når de ikke lige bliver for meget. Ofte er de selv samme børn også stædige, voldsomme og dominerende over for andre og de får flere fortvivlelsesanfald end de fleste. Det er de børn som kaster sig på gulvet i supermarkedet, som nægter at have sele på i bilen, og som især sidst på dagen er irritable og vrede.

Forældre til disse børn er ofte meget usikre på om de gør noget galt, eller om der er noget i vejen med deres barn. Nogle gange oplever dagplejen, vuggestuen eller skolen ikke barnets reaktioner, fordi barnet først reagerer når det kommer hjem. Dette kan give forældrene en endnu større oplevelse af at det er dem selv der gør noget forkert. Det er ganske svært at være forælder til et viljestærkt barn. Ofte føler forældrene sig meget alene med udfordringerne, og er i tvivl om de burde være strengere over for barnet. Dertil kommer alle bekymringerne om hvorvidt barnet kan fejle noget.

Mange viljestærke børn, oplever megen skæld-ud og mange irettesættelser, fordi de kan være svære at rumme både hjemme og i institutionen. Uheldigvis kan nogle af disse børn komme til at tro at de er ’dårlige’ børn, som ikke kan finde ud af at ’høre efter’ og dette kan give yderligere konflikter. Da viljestærke børn ofte er meget følsomme vil der være en lidt snak om sensitive børn generelt.

Der er hjælp at hente ved dette foredrag

Hvordan man kan møde disse temperamentsfulde børn, så deres selvværd bibeholdes? Så dagligdagen kan blive nemmere og så børnene får øvet sig i at håndtere de store følelser? Uanset om dit barn er signalstærk eller ’bare’ er fuld af viljestyrke og energi, så er der råd at hente ved dette foredrag. Der tages udgangspunkt i en anerkendende tilgang, fordi
børn med et godt selvværd er bedre til at ’øve’ sig i mere konstruktive måder at reagere på, men også fordi forudsætningen for et godt samspil begynder med følelsen af at være elsket og afholdt.

Inklusiv børnepasning og skrub-af-fællesspisning

Mens de voksne tager til foredrag i forsamlingshusets store sal, vil bibliotekspersonale og frivillige fra lokalrådet stå klar med aktiviteter for børnene inde på biblioteket. Du/I kan derfor medbringe dit barn/børn, såfremt de kan opholde sig på biblioteket under foredraget uden sine forældre.

Efter foredraget vil Kim Kok servere en børnevenlig menu til glæde for hele familien, det er fra kl. 17.00-18.00. Medbragte børn spiser med på forældrenes billet, og det er derfor kun de voksne der skal have billet. Ved billetkøb skal I blot notere, hvor mange børn I har med.

Arrangementet er blevet til i samarbejde mellem Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteker.

Billetter til kun foredrag eller til både foredrag og skrub-af-fællesspisning kan købes via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk eller i alle Kalundborg Biblioteksfilialer.

Pressefoto