Kom til foredrag og hør om virksomheden, der ændrede ikke bare hårmoden men også lokalsamfundet og måden at gøre virksomhed på i Danmark.

Til efteråret kommer Kalundborg for alvor på Danmarkskortet, når DR-dramas serie om Carmen Curlers ruller over skærmen. Det er en rigtig Kalundborg historie! Dét synes vi netop giver stor anledning til at vi på Kalundborg Biblioteker sætter fokus på det store, spændende og lokale eventyr, der også ændrede mange vestsjællandske familiers levevej og levemåde i 1960’erne.

Kalundborg biblioteker inviterer derfor til foredrag med forfatteren til bogen carmen curlers Søren E. Jensen den 28. september kl. 19.00 i Kalundborg Hallen. Historien om Carmen Curlers er fortællingen om en arbejdsplads, som lå i Kalundborg fra 1960érne til 1990. Det er en helt vild virksomhedshistorie, hvor opfindelsen revolutionerede måden at lave krøller på, og samtidig ændrede erhvervslivet og arbejdsudbuddet i Kalundborg og omegn totalt. Til efteråret bliver historien om carmen curlers vist som Tv-serie på DR og vil køre i to sæsoner.

Historien om carmen curlers i Kalundborg er meget mere end en erhvervssucces i 1960’erne. Det er fortællingen om en arbejdsplads, der brugte begreber som teambuilding, storkontorer og branding årtier før metoderne blev udbredte. Søren E. Jensen fortæller om det vanvittige erhvervseventyr, som carmen curlers udgjorde og vil tage dig med ind i historien om virksomheden, metoderne og baggrunden om det hele.

”Det er et kæmpe scoop, at vi har fået Søren E. Jensen til at komme og holde foredrag” udtaler Stine Veisegaard som er faglig koordinator på Kalundborg biblioteker, ”Vi bookede ham allerede for et år siden, for at sikre os at han kunne”, fortsætter Stine, og henviser til at Søren E. Jensen i forbindelse med DR’s serie får genoptrykt sin bog, carmen curlers, som i denne version bliver bedre dokumentet end udgivelsen fra 2011.

En billet til foredraget koster 100 kr. for en normal billet, og hvis du er medlem af Kalundborg Biblioteksklub, koster billetten 75 kr. Der sælges drikkevarer i pausen. Der kan læses mere om foredraget og købes billetter på vores hjemmeside: www.kaludnborgbib.dk.

Søren E. Jensens bog vil selvfølgelig være at finde på Kalundborg biblioteker så snart den er genudgivet – ”vi er super spændte og glæder os til at kunne lange den over disken til vores lånere” siger Stine. ”Dette ser vi i det hele taget som et kæmpe Kalundborg-eventyr og tror at det vil være særligt sjovt for alle med lokalt kendskab at følge med i,” udtaler event og kulturformidler Anna Bjerning Berg Andersen.

Bogen, carmen curlers, som Søren E. Jensen er forfatter til, er blevet skabt gennem Sørens arbejde med artikler til avisernes lørdagstillæg om carmen curlers i 2010. Man kan læse meget mere om Søren E. Jensens arbejde med carmen curles i bibliotekets arrangements katalog, hvor du også finder en længere artikel om Kalundborg Museums udstilling om selv samme.

Biblioteket sætter fokus på Carmen Curlers hele efteråret.

Kalundborg biblioteker sætter i det hele taget et stort fokus på Carmen Curlers i efteråret, hvor vi, ud over at have foredrag også har en udstilling på Kalundborg bibliotek.

Om udstillingen kan siges: Patent på en et nu berømt curlersæt med den røde rose på, en produktion, der ekspanderede voldsomt på få år og ansættelse af et stort antal damer fra det meste af Sjælland, dette er blot noget af den spændende fortælling om virksomheden carmen curlers. Livet på fabrikken skabte overskrifter i den lokale avis gennem de knap 20 år den lå på Hovvej i Kalundborg, og det er den fortælling, der kan ses på Kalundborg Bibliotek dette efterår, hvor bl.a. avisartikler og overskrifter om Carmen Curlers vil være at opleve. Avisartiklerne er ikke blot et vidnesbyrd om begivenheder på en fabrik i Kalundborg, men giver også et rigtig fint tidsbillede på aktuelle temaer i den offentlige debat.

Biblioteket peger via denne udstilling videre på relevant litteratur om mange forskellige emner, lige fra virksomhedshistorie og fagforeninger, til ligestilling og hårmode.

Sjove rekvisitter og billeder fra Carmendagene vil også være at finde i udstillingen, venligst tilvejebragt af Niels Plaschke og Jonas Henriksen: ”Vi er meget taknemmelig for at kunne trække på så gode lokale kræfter” siger informations-og kulturformidler, der ansvarlig for udstillingen Jette Toubro.

Udstillingen er at se på Kalundborg Bibliotek fra midt september til midt november 2022

Ud over foredrag og udstilling har Kalundborg biblioteker oprettet en temaside på deres hjemmeside. Find temasiden her: www.kalundborgbib.dk/temaer/carmen-curlers. Den skal bruges som et samlet sted, hvor man kan orientere sig, om hvad der er af fede tilbud i forbindelse med carmen curlers i hele kommunen.

Kalundborg biblioteker er rigtig glade for at kunne præsentere foredraget med Søren E. Jensen, udstilling og temaside og på den måde invitere til den gode fortælling bag både virksomheden og historien som DR-serien bygger på, inden og imens at serien ruller over tv-skærmene i hele Danmark.

Læs mere og meld dig gratis ind i Biblioteksklubben via www.kalundborgbib.dk/klub. Køb billet på: https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer/mest-voksne/foredrag-soeren-e-jensen-carmen-curlers

Pressefoto