Maria Helleberg fortæller om Rigets Frue – Margrete den første.

Margrete den første er en af Danmarks største politiske begavelser. Hun skabte Kalmar-unionen. Men hvem var hun? Kan vi overhovedet skabe et billede af hende? Og hvad med hendes tid – var der forbilleder og paralleller? Hvad troede hun på, og hvordan opfattede hun sin verden?

Dette vil forfatter Maria Helleberg forsøge at komme med svar på, når hun holder foredrag om Margrete den første i Ubby Bibliotek- og forsamlingshus.

Det sker tirsdag den 1. februar i Ubby Bibliotek- og Forsamlingshus, hvor Hvidebæk Lokalråd og Kalundborg Biblioteksklubben i samarbejde har sammensat et program, der indeholder både fællesspisning og foredrag. Klokken 18.00 serveres mad, og kl. 19.00 går forfatter Maria Helleberg på scenen, og fortæller om Rigets Frue: Margrete den første.

Maria Helleberg er kendt for sit omfattende forfatterskab, – og det er ikke uden grund hun kaldes Dronningen af historiske romaner. Romanen ”Rigets frue” udkom i 2020, og omhandler Margretes begivenhedsrige liv fra hendes opvækst på Vordingborg over barne-ægteskabet med den norske kong Håkon, til hun i 1397 lader sin adoptivsøn Erik af Pommern krone til konge over sit imperium, og frem til hendes død i 1412.

Ønsker man at deltage, kan billetter købes via Kalundborg bibliotekers hjemmesiden www.kalundborgbib.dk eller ved personlig henvendelse til et af bibliotekerne i Kalundborg kommune. Man kan vælge mellem billetter med eller uden spisning, ligesom der er rabat til medlemmer af Biblioteksklubben og Hvidebæk lokalråd.

Gældende Corona-restriktioner udstukket af myndighederne overholdes af arrangøren, og ved aflysning refunderes billetkøb.

Læs mere om arrangementet her:
https://kalundborg.ddbcms.dk/arrangementer/biblioteksklubben/foredrag-og-faellesspisning-maria-helleberg-margrete-den-foerste

 

Pressefoto