Forældre og børn fra børnehusene Høng Børneunivers og Spiren i den sydlige del af Kalundborg Kommune lagde kræfter i weekendens fællesarbejdsdag. En dag, der både bød på malerarbejde og hyggeligt samvær.

I alt deltog godt 25 forældre og bedsteforældre i hver af børnehusenes arbejdsdag, hvor der både blev klippet hæk, sat hylder op, flyttet legerør og arbejdet med at få et bålsted fixet:

”Det har været to helt fantastiske arbejdsdage – både i Spiren lørdag og i Høng Børneunivers søndag. Det er vildt dejligt at se så mange forældre og bedsteforældre støtte op om børnehusene og give en hånd med”, fortæller pædagogisk afdelingsleder i de to børnehuse Lene Knudsen.

Arbejdsdagene er arrangeret af børnehusenes forældrebestyrelser og er en god måde for både forældre og pædagoger at lære hinanden at kende, og så får børnene i sidste ende også en masse ud af forældrenes hårde arbejde:

”Vi kommer hurtigt tæt på hinanden, når vi går og arbejder på legepladsen eller maler gangarealerne i nye farver. Det er dejligt, at så mange forældre vil støtte op og give en hånd med, og vi kan se på børnene at flytningen af røret og det nye bålsted giver dem en større legeglæde – så vi er bare rigtig glade og stolte”, fortæller afdelingslederen.

Giver et super fedt arbejdsmiljø
Selvom nogle forældre måske mener, at flere af de opgaver forældrene og bedsteforældrene i weekenden hjalp med at løse i weekenden i virkeligheden bør varetages af Kalundborg Kommune, slår afdelingslederen fast, at arbejdsdagen er med til både at styrke pædagogernes relationer til forældregruppen og arbejdsmiljøet i børnehaverne:

”Det giver os et super godt arbejdsmiljø, når vi kan mærke forældrenes lyst til at være med til at skabe de bedste rammer for deres børn. Og vi er fantastisk glade for at mærke forældrenes engagement”.

Relationen til forældrene er nemlig alfa og omega, for når forældre og pædagoger kender og respekterer hinanden, så bliver det lettere lige at tage fat i hinanden i garderoben, og den svære besked bliver lettere at give, forklarer Lene Knudsen:

”Forældre og medarbejdere får en tættere relation, som gør det daglige samarbejde nemmere. Det er lettere at tage fat i de svære ting, når relationen er god”, men fællesarbejdsdagen er ifølge afdelingslederen også med til at styrke relationen mellem forældrene:

”For forældrene imellem har en fælles arbejdsdag også betydning, da det bliver lettere at invitere til legeaftaler eller sige til hinanden, hvis noget bøvler, når de har større kendskab til hinanden. Når forældrene taler i garderoben, er der også en fælles reference efter en hyggelig dag, og så er der lettere til grin og en anden opmærksomhed på hinanden som forældre og hinandens børn”, afslutter Lene Knudsen.

Pressefoto