De første maskinmesterstuderende har netop gennemført værkstedsskolen på EUC Sjælland, og fortsætter nu deres uddannelse i et ni måneders praktikforløb, inden de fortsætter den teoretiske del på Maskinmesterskolen i København.

De første maskinmesterstuderende har netop gennemført værkstedsskolen på EUC Sjælland med topkarakterer, og fortsætter nu deres uddannelse i et ni måneders praktikforløb, inden de fortsætter den teoretiske del på Maskinmesterskolen i København.

De maskinmesterstuderende har været en del af EUC Sjælland siden august 2022. De studerende er kommet ind på uddannelsen via deres studentereksamen, og inden de kan fortsætte den teoretiske del, skal de have gennemført en praktisk del der består af et praktikforløb og et værkstedskursus der er gennemført på EUC-Sjælland.

På værkstedskurset undervises de studerende i drejning, fræsning, svejsning, montage, arbejdsmiljø, el-lære, styrkelære, materialelære, motorlære, pneumatik og køleteknik. Værkstedskurset afsluttes med at de studerende skal lave et 10-ugers projektforløb, hvor de skal fremstille et produkt, hvori så mange færdigheder de har opnået på værkstedskurset, skal indgå. Projektet bedømmes af en ekstern censor. Alle de studerende bestod med topkarakterer.

Pressefoto: Set fra venstre:
Faglærer Michael Petersen, faglærer Steen Larsen, uddannelsesleder Jan Pedersen, uddannelsesleder Ditte-Lene Paustian, Oliver Olsen – Roskilde, Anders Hemmingsen – Nykøbing F, Sebastian Stepien – Næstved, Rasmus Sivebæk – Næstved, Frederik Larsen – Fuglebjerg, Nicklas Zafnes – Nykøbing F. På billedet mangler Christian Christensen – Ringsted

Kilde.