Det er de færreste af os, der kan forestille os en hverdag, der er mere besværet, end hvis vi har problemer med at komme omkring. Det kan blandt andet skyldes smerter og gener i fødderne, hvorfor vi kan føle os begrænset og hæmmet i vores frihed.

Desværre er der mange, der hver dag kæmper en sådan kamp, netop fordi de har problemer med deres fødder. Særligt er det at have en ligtorn noget, der kan føre til store smerter – men heldigvis kan det tit forebygges og behandles.

Sådan kan en ligtorn opstå
Når det kommer til en ligtorn, så er der tale om noget, der kan opstå, hvis du har udsat dine fødder for et stort pres over en længere periode. Det kan for eksempel være, at du har gået meget rundt i sko, der har siddet for stramt om dine fødder, hvorfor de har klemt dem uhensigtsmæssigt.

Det kan nemlig betyde, at huden på din fod bliver hård og tyk, hvorved der dannes det, der kaldes for en hærdning. Og hvis denne efterfølgende bliver belastet eller bæres rundt med i lang tid, kan der opstå korn. Det er disse korn, der presses ind i hårdheden i huden som en torn, og det kan give stor skade.

Du kan behandle en ligtorn
Hvis det er noget, du lige nu oplever, kan du heldigvis forsøge dig frem med forskellige metoder for at lindre dine smerter. Det kan for eksempel være en fordel at anvende en fodfil, som kan gøre hærdningen mindre og mindre hård, og det kan også være en god mulighed at sætte et plaster på det sted, hvor din fod er mest udsat for således at skåne området en smule, når du går rundt.

Tag et kig på dine muligheder i dag og gør noget godt for dig selv og dine fødder.

En ligtorn kan forebygges og behandles. PR-foto