Hvor finder jeg en strand med rent badevand og hvor der bliver gjort noget ekstra for at passe på miljøet og naturen? Det gør du på en strand, hvor det Blå Flag vajer. I Kalundborg bliver det Blå Flag hejst på Havnsø Havn.

Hvor tager jeg hen, hvis jeg søger en strand eller en badesø, der udover rent badevand tilbyder nogle særlige natur- eller friluftsoplevelser? Så skal du finde vej til strand eller en sø, der har opnået mærkningsordningen Badepunkt. Der er hele 10 skønne badepunkter i Kalundborg Kommune:

Bjerge Sydstrand
Gisseløre Badebro
Kysttoften, Kalundborg
Mullerup Strand
Nyby Havnebad
Reersø Nordstrand
Saltbæk Badebro
Svallerup Strand
Ulstrup Sønderstrand
Vesterlyng Nordstrand

Friluftsrådet har netop offentliggjort listen over danske strande og havne, der i 2022 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget. I år vil det Blå Flag blafre over 184 strande og havne rundt om i landet, mens 53 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt.

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for strande og badesøer, hvis særlige trækplaster er, at man her kan finde natur-, kultur eller friluftsoplevelser specielt for det område. Ordningen startede som et pilotprojekt i 2018, og er på bare fire år vokset fra 7 til 53 strande og badesøer.

I Danmark er det Friluftsrådet, der som en uafhængig part driver mærkningsordningen, herunder i løbet af sæsonen kontrollerer, at strande og havne med Blå Flag og Badepunkt lever op til kriterierne i ordningen.

De blå flag hejses på havnene typisk først i maj. Flagene på strande og badesøer hejses typisk først i juni.

Du kan slå din region og kommune op her

Foto: Friluftsrådet