Fra den 28. til den 30. april 2022 kommer det hidtil største Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser til Høng i Kalundborg Kommune. Det bliver et kæmpestort event og
der forventes 50.000 besøgende over tre dage. 150 elever fra FGU Nordvestsjælland har fået en vigtig opgave.

Kalundborg Kommune og SkillsDenmark, organisationen bag DM i Skills, har en forventning om, at 50.000 gæster vil besøge DM i Skills i Høng fra torsdag den 28. april til og med lørdag den 30. april. Det er rigtig mange gæster, som skal bydes velkommen og guides rundt i otte forskellige haller, som eventet skal afholdes i.

150 elever fra FGU Nordvestsjælland skal være velkomstguides og dermed hjælpe til under eventet om torsdagen og fredagen. Som velkomstguides har eleverne blandt andet fået til ansvar at tage
rigtig godt imod gæsterne og guide dem rundt.
”Det er en god, praktisk og konkret opgave for vores elever. Eleverne glæder sig meget til at skulle være en del af DM i Skills. Det bliver en lærerig oplevelse, som de ikke glemmer. Det er jo ikke hver dag, der kommer så stort et event til vores lokalområde – og det er ikke hver dag, at vi får en vigtig opgave som denne”, fortæller Jimmi Jensen skoleleder på FGU Nordvestsjælland i Svebølle.

Slår to fluer med ét smæk

Samtidig med at eleverne har fået en vigtig rolle under DM i Skills, så får de også rig mulighed for at gå på opdagelse, udforske 72 forskellige erhvervsuddannelser og finde ud af, hvilken uddannelsesvej de vil gå.
”Erfaring og ansvar er en god læremester. Vi har alle brug for en god læremester og en at se op til. Hvis eleverne både får et ansvar til DM i Skills, mulighed for at finde en uddannelse, og møder nogle elever fra erhvervsuddannelserne, som de kan spejle sig i og se op til, så har det været to succesfulde dage for os. Vi slår to fluer med ét smæk”, uddyber Jimmi.

Fakta
• DM i Skills er et stort danmarksmesterskab for alle elever og lærlinge, der går på en
• erhvervsuddannelse. I år skal 290 finalister fra 49 konkurrencefag konkurrere mod
• hinanden om titlen som danmarksmester indenfor for hver deres fag.
• Unge, forældre og andre interesserede er velkomne til at komme forbi
• danmarksmesterskabet og blive klogere på de mange, gode fremtidsmuligheder, som
• erhvervsuddannelserne tilbyder.
• Der er gratis adgang.
• For mere information kontakt Pia Hegner, projektleder for DM i Skills, 59 53 44 06.

Foto: Per Daugaard