Sidste torsdag åbnede eleverne på Svebølle Skole op for deres fineste sider og oplevede en gallaaften fyldt med priser, sang og ikke mindst dans. Skolens elevråd har nemlig længe ønsket at afholde en fest for 8. og 9. årgang, hvilket endelig blev til virkelighed. Festen var stor succes for både eleverne og lærerne.

Den sidste torsdag i februar var eleverne på Svebølle Skole mødt op i deres flotteste outfits til en festlig aften med priser, sang og ikke mindst dans. Pigerne var iført smukke, unikke lange kjoler og elegante stiletter, mens drengene var klædt i stilrene jakkesæt. Lærerne deltog naturligvis også i festlighederne iklædt deres fineste puds – både kjoler og jakkesæt, og det betyder meget siger Maja Eskildsen fra 9.y: ”Det er fedt at se alle gå ’all in’ med kjoler og jakkesæt, da det ikke er sådan vi ser hinanden til hverdag”.

Da eleverne trådte ind på skolen, blev de budt velkommen af den længste røde løber, de nogensinde havde set. Skolens bibliotek var smukt pyntet op med blomster, lyskæder og ikke mindst de nydeligt dækkede borde. Bordene var pyntet så smukt, og eleverne havde selv mulighed for at vælge deres siddepladser for aftenen, hvilket skabte en tryg og hyggelig atmosfære, hvor elever fra begge årgange kunne blande sig på tværs af klasserne og dermed opbygge nye relationer: ”Festen satte meget fokus på det sociale samvær, hvilket efterfølgende har givet en ro på tværs af klasserne”, fortæller en glad Mikael Petersen fra 8.b dagen efter, og hans kammerat fra 8.a, Sigrid Meldahl Kasler, er enig: ”Jeg synes, at galla er en god mulighed for at få årgangene tætter på hinanden”. 

Kåringer, Photo Booth, limbo og dans

Under tallerknerne var der blevet lagt en lille stemmeseddel, hvor eleverne havde mulighed for at stemme på de mest værdige kandidater i forskellige kategorier som ”Prom King”, ”Prom Queen”, ”Bedste Outfit Pige”, ”Bedste Outfit Dreng” og ”Årets Par”. Da alle, inklusiv lærerne, havde stemt, blev stemmerne talt op, og vinderne blev offentliggjort. Her blev de fejret med bannere, kroner og diademer. 

Elevrådet havde sørget for en Photo Booth, hvor de unge fik taget en masse sjove og flotte billeder. Der blev i alt taget 291 billeder, herunder også et par med nogen af skolens bedste lærere. 

Eleverne fra begge årgange mødte hver især op med lækker mad til det store lækre buffetbord, som var en stor succes. Resterne af maden fra festen blev nydt dagen efter, da eleverne mødte op i skolen. Under hele aftenen blev der spillet musik, som eleverne nød at spise til, danse til og ikke mindst synge til. Selvom der ingen aktiviteter var planlagt på forhånd, formåede eleverne alligevel at arrangere både limbo og en dansekonkurrence, hvor også lærerne deltog. 

Svebølle Skole ser frem til, at denne form for arrangement vil blive en tradition fremadrettet og opfordrer andre skoler til at gøre det samme, og det glæder Sofie Melchiorsen fra 9.x: ”Det burde blive en tradition at afholde galla på Svebølle Skole”, synes hun. Eleverne fra de to årgange sender en stor tak til elevrådet på Svebølle Skole, som gjorde denne fantastiske fest til virkelighed – festen var ikke blevet til uden dem.

Pressefoto
Pressefoto