På Kalundborg Gymnasie og HF, hvor eleverne har deres daglige gang, gemmer der sig en utrolig kunstsamling med flere hundrede værker af kunstnere, som tæller blandt andre Käthe Kollwitz, Maja Lisa Engelhardt og Frede Christoffersen.

Biblioteksklubben og Kunstforeningen i Kalundborg inviterer nu til omvisningen i den imponerende samling er bygget op omkring hovedværkerne og de mange gode historier, der knytter sig til dem. Det sker torsdag den 8. februar kl. 19.00-21.00 på Kalundborg Gymnasium.

Det er lektor på Kalundborg Gymnasie og kunsthistoriker Annette Bach, der tager os gennem gymnasiets store værksamling. Annette Bach er desuden medlem af Kunstforeningen og med sin store faglige viden og ekspertise tager hun os gennem kunstens betagende verden omgivet af gymnasiets pulserende liv. Siden gymnasiet blev grundlagt i 1957, er kunstsamlingen vokset støt. Vi skal ikke høre om samtlige værker, men på rundtur gennem samlingen med vigtige nedslag ved bestemte værker, hvor vi skal høre om kunstnerne bag og de fortællinger, der knytter sig til både kunsten, kunstnerne og samlingens tilbliven.

Billetter a’ 85,- kr. sælges elektronisk via www.kalundborgbib.dk under ’det sker’, eller ved personligt køb på et af Kalundborg kommunes biblioteker. Der er som vanligt rabat til medlemmer af Kunstforeningen og Biblioteksklubben.

Arrangementet er med støtte fra Folkeuniversitet.

Pressefoto