Pernille Højmark deler ud af sine erfaringer når hun kommer til Røsnæs Forsamlingshus og holder foredrag mandag den 28. marts kl. kl. 19.30.

Samfundet dyrker det sunde, vindende, motiverende, travle og perfekte menneske mere end nogensinde, mens der i dette urealistiske glansbillede ikke er plads til sorg, ulykke, depression, angst og ensomhed, som livet uundgåeligt også byder på. Pernille Højmark har mærket alt dette på egen krop, og tager i dette foredrag udgangspunkt i sin egen barske historie med en alkoholisk far, der begik selvmord, da hun var blot 13 år, og en mor som hun mistede som 21-årig, efter et 3 år langt sygdomsforløb.

Men foredraget lægger også vægt på håbet, og hvordan man kæmper sig frem, når livet viser sig fra sin hårdeste side. Livet er nemlig en gave og det er din hellige pligt at kæmpe, elske, nyde og bokse med det. Let er det sjældent, og der findes ingen kære mor eller nemme løsninger, og det kræver både mod og vilje. Men tænker man på, hvor mange milliarder af sædceller, der hver eneste dag prøver at komme ind i livet, så er det da et mirakel, at det lige var dig der slap igennem nåleøjet. Du begynder altså livet som et mirakel! Og hvis der er en mening med det hele, er det måske at livet i sig selv er det hele værd.

Arrangementet er en del af Kalundborg kommunes kultursatsning, Liv I Forsamlingshusene, hvor kommunen betaler en del af honoraret til foredragsholder, og hvor den resterende del betales af forsamlingshuset. Ønsker man at deltage, kan billetter købes via hjemmesiden www.kalundborglif.dk eller via via Dagli’ Brugsen i Ulstrup til kr. 125. kr.

Vel mødt.

Pressefoto