I 2010 åbnede familieforetagendet Forlaget Almuebøger døren til den vestsjællandske fortid og har siden taget sine læsere med på en spændende rejse gennem den lokale historie fortalt af de lokale selv.

Vestsjælland er kendt for sine store grønne naturområder og sin lange blå kystlinje, og her midt i de smukke omgivelser er der gemt en værdifuld kulturarv: Fund fra stenalderen i Åmosen, bronzealderens fineste genstand, Solvognen, i Trundholm Mose, Trelleborg nær Slagelse fra Vikingetiden, middelalderkirker og Dragsholm Slot fra 1200-tallet i Odsherred. En arv, der ikke må gemmes væk, men hvis værdi fortjener at blive sat ord på.

Almuens historie
Familien er selv lokale og bor midt i landskabet ved Naturpark Åmosen, midt i det kulturhistoriske skattekammer. Her blev og bliver stadig skabt historie af beboerne i de vestsjællandske byer, og det er den, som Almuebøger ønsker at få frem i lyset. Ingen kender deres historie bedre end hovedpersonerne selv, og forlaget sælger derfor fortrinsvis bøger skrevet af forfattere med tilknytning til Vestsjælland.

Almuebøgers sortiment rummer både fag- og skønlitteratur. Du vil få indblik i historiske begivenheder og personligheder, en fælles historie og personlige erindringer, gennem udvalget af de lokalhistoriske bøger: biografier, erindringer og egnshistorier samt lokalhistorie. Du kan også læne dig tilbage med en god roman, noveller eller essays, der alle er nedskrevet med lokal pen.

Støtter de lokale forfatterspirer
Går du selv rundt med en forfatter i maven et sted i Vestsjælland? Kontakt Almuebøger og udlev din forfatterdrøm! Forlaget hjælper gerne talentfulde skribenter med at få produceret og solgt deres bøger.

Brænder du for lokalhistorie, eller interesserer du dig for de vestsjællandske byer? Er din nysgerrighed blevet vakt, og ønsker du en større viden om dit lokalsamfund, dets historiske og kulturelle fortid, mens du samtidig støtter op om dine lokale forfattere, så kan du med fordel besøge forlagets online-boghandel. Du kan vælge at afhente din bestilling på forlagets lager eller få den leveret til døren. Alle bestillinger leveres med ”et pust fra fortiden”.

For mere information, klik her. Du kan også følge Almuebøger på Facebook her.

Almuebøger