På Firhøjskolen kulminerede fire dages fokus på lande og verdens forskellige kulturer i går i en stor skolefest med både smagsprøver, pas, flybilletter og donationer til Ukraine.

For at markere afslutningen på årets emneuge, inviterede Firhøjskolen i den nordlige del af Kalundborg Kommune i går elever og forældre til skolefest i rejsens tegn.

Forud for festen havde skolens elever arbejdet med fire forskellige landes og regioners kulturer, oplevelser og madvaner: ”Det har været sjovt her i emneugen, fordi vi har rejst til forskellige lande. Her i Down Under-værkstedet har vi malet prikker på skildpadder som en slags kunst”, fortæller Gabriel fra 1.a.

Ud over Australien, eller Down Under, som kontinentet også kaldes, har eleverne arbejdet med USA, Sverige, Indien, Alperegionen og Skotland: ”Det har virkelig været sjovt og fedt, både fordi vi ikke har haft lektier for, men vi har smagt retter som fried chicken fra USA, bratwurst fra Alperne og skotske æg fra Skotland”, fortæller Mille fra 7.b, der bliver afbrudt af veninden Andrea fra 6.a: ”Ja og vi glæder os også til festen, hvor man kan besøge Inden og meditere eller spille golf i Skotland”.

Husk passet!
Firhøjskolens aula blev i anledningen af skolefesten omdannet til afgangshallen i skolens fiktive lufthavn Explora Lufthavn. Dér fra blev både forældre og elever ledt til forskellige gates, hvor de kunne opleve de forskellige lande, eleverne i løbet af uge har arbejdet med. Foruden de seks lande og områder har eleverne også arbejdet i restauranten Explore Diner og i skolens turistkontor, hvor alle besøgende fik udleveret et pas og billetter.

For det er vigtigt, at en emneuge bliver så virkelighedstro som muligt, forklarer afdelingskoordinator Tina Johnsen: ”Det er vigtigt, at vi skaber en emneuge, der bliver så virkelighedsnær, som vi kan. Det kan eksempelvis være, at eleverne maler aboriginernes traditionelle prik-malerier, eller at vi voksne iklæder os Alpelandets traditionelle dragter”.

Firhøjskolens elever var samlet på kryds og tværs i løbet af ugen, og det er vigtigt for både trivsel og læring, fortæller Tina Johnsen: ”Emneugen ryster eleverne sammen på nye måder. I år er det eleverne fra 0.-5.-klasse og eleverne fra 6.-9.-klasse, der er sammen. Så de møder andre, end dem de plejer. De arbejder også sammen på nye måder – også med dem, de ikke går på samme klassetrin med”.

Indsamling til fordel for Ukraine
Ikke alt er som bekendt fryd og gammen i Verden, og det har eleverne på Firhøjskolen også beskæftiget sig med. For at vise støtte til det ukrainske folk og for at være med til at gøre en forskel for indbyggerne i det krigshærgede land er skolen og skolens elever blevet enige om at donere vigtige skole- og hygiejneprodukter:

”Til festen kunne forældre og elever frit donere sengetøj og håndklæder, som vi sender til Ukraine. Og hvis de ikke havde mulighed for at donere det, så kunne de købe et skole- eller hygiejnekit til enten 20 eller 25 kroner, der indeholder blyanter, linealer og andre skolesager, eller menstruationsbind og tamponer, som går til hospitalerne”, forklarer afdelingskoordinatoren.

De samlede donationer gøres op senere på året, når skolen også har samlet ind i anledning af skolernes motionsdag, hvor forældre også kan donere til Ukraine.

Pressefoto