Kom med bag kulissen når Lasse Rahbek kommer til Kalundborg og fortæller om DR dokumentaren ”Sirius”

Helt eksklusivt og høj aktuelt er det lykkedes at få manden bag den umulig dokumentar ”Sirius” til at gæste Kalundborg. Så kom og være med, når Kalundborg Biblioteker og LOF Nordvestsjælland er med på noder og inviterer Lasse Rahbek indenfor til et unikt og fascinerende foredrag om, hvordan DR dokumentaren ”Sirius” blev filmet og skabt.

Tirsdag den 14. marts 2023 kl. 19:00-21:00 i Kino – Den Blå Engel, har du mulighed for at møde instruktør og eventyrfotograf Lasse Rahbek, som henover tre år har filmet Siriuspatruljen mens han rejste med som tredjemand på slæden og ”levede” sammen med Siriusfolkene, for at kunne dokumentere deres, og fotografens, barske virkelighed. For hvordan er det at filme i -32 grader og få forfrysninger? At stå på ski ved siden af en hundeslæde og sove på tværs i fodenden af Siriusteltet? At skulle være klar med kameraet, når alle er trætte og pressede?

Dette og meget mere har I mulighed for at få svar på, når Lasse Rahbek til aftens foredrag deler ud af sin unikke indsigt om at leve og filme under ekstreme forhold. Derudover viser han ikke tidligere offentliggjorte optagelser og ”behind-the-scenes” klip fra en forunderlig og magisk verden – hvor betingelserne er benhårde og overlevelse altid har første prioritet.

Under foredraget vises billeder og filmklip. Efter foredraget vil der være rig mulighed for spørgsmål. Dokumentaren var umiddelbart efter udsendelsen allerede blevet set over 1. million gange, hvilket er helt uhørt for en dokumenter af denne type. Kunne du tænke dig at deltage til dette eksklusive, unikke og fascinerende foredrag, så kan billetterne købes via bibliotekets hjemmeside www.kalundborgbib.dk/ under ”Det sker” eller hos personalet i biblioteksafdelingernes betjente åbningstid.

Billetterne kan også erhverves gennem LOF Nordvestsjælland via www.lof.dk/nordvestsjaelland. Prisen er 165,- kr. for medlemmer af Biblioteksklubben eller hvis man er tilmeldt eksisterende hold hos LOF. Normalpris 175,- kr. Aftens arrangement sker i samarbejde med LOF Nordvestsjælland og Kalundborg Biblioteker. I kan læse mere om

Biblioteksklubben her: www.kalundborgbib.dk/klub og I kan også læse mere om LOF Nordvestsjælland her: www.lof.dk/nordvestsjaelland

Fakta om Lasse Rahbek:

Lasse Rahbek er dokumentarinstruktør og fotograf samt manden bag dokumentarserien ‘Sirius’, der giver et unikt indblik i Siriuspatruljens ekspeditioner. Han arbejder ofte under ekstreme forhold, tæt sammen med sine medvirkende eller alene. Lasse er en af de få journalister, som har fået lov til at følge Slædepatruljen Sirius meget tæt.

Projekter som ‘Nul Stjerner’ og ‘Jagten på Den Skjulte By’ har gjort Lasse Rahbek kendt som eventyrfotografen. Hans arbejde har høstet stor anerkendelse, dels i form af høje seertal, men også i form af adskillige nomineringer og priser. Lasse Rahbek har arbejdet med fotojournalistik i godt og vel et årti. Læs mere om Lasse Rahbek her: www.lasserahbek.dk/

Pressefoto