Kalundborg Biblioteksklub har inviteret Charlotte Weitze til at holde foredrag tirsdag den 29. marts kl. 19.00 i Kalundborg hallen.

Den velanmeldte romanen ”Rosarium” af forfatter Charlotte Weitze udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed og blev hurtigt solgt flere lande, og er desuden nomineret til DR romanpris 2022.

Rosarium er en vildtvoksende slægtsroman om mennesker, planter og det der er midtimellem. En ung pige slår rod i skoven, der er et kloster fuld af nonner, som lever af sollys og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Rosarium strækker sig fra slutningen af det 19. århundrede, til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Det er en fortælling om at bære kimen til en livsform, hvor mennesker og natur indgår i en mere organisk sammenhæng.

I foredraget fortæller hun om sin omfattende research i planteriget, rejsen til polsk-russisk urskov Bialowieza, samt til den nye skov omkring atomkraftværket Tjernobyl. Charlotte Weitze fortæller også om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil redde planeten og lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen kan være med til at ændre verden.

Vil man deltage, skal man købe billet via www.kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborgs kommunes bemandende biblioteker.

Pressefoto