Carmen Curlers fra Kalundborg har reddet mange kvinder fra en dårlig hårdag. På Kalundborg Museum kan du nu høre den utrolige historie bag det supermoderne produkt på udvalgte tirsdage i november og december.

I 1963 blev Carmen Curlers sat i produktion på en fabrik i Kalundborg. De næste år blev byen og oplandet støvsuget for arbejdskraft, for Carmen Curlers var blevet et verdenshit. Det er historien om en lokal virksomhed, der var supermoderne hele vejen rundt om at få curlere ud til forbrugerne. Carmen Curlers lukkede fabrikken i Kalundborg i 1990.

carmen curlers – iscenesat

På Kalundborg Museum kan man gå på opdagelse i udstillingen ”carmen curlers – iscenesat”. Den er bygget op i fire scener, der giver et indblik i virksomheden og dens betydning. Den første scene er husmandsstedet, hvor husmoren netop er cyklet afsted til dagens arbejde på Carmen Curlers.

I næste scene er vi inde på Arne Bybjerg og hans makker Willy Bechmanns kontor. I tredje scene går vi gennem produktionsgangen, hvor historierne handler om arbejdsforhold og medarbejderpleje. Og i den sidste scene er der gjort klar til reklamefremstød i et fotostudie i New York.

På 6 tirsdage (den 8. november – den 13. december) kl. 14-16 fortæller en af de museumsinspektører, der har været med til at opbygge udstillingen, om ideen bag og om Carmen Curlers eventyret.

Der serveres kaffe/the og kage under foredraget, hvor gæsterne er velkomne til at bidrage med egne erindringer om Carmen Curlers. Bagefter er der adgang til at se Carmen Curlers-udstillingen på egen hånd.

Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd via: https://bit.ly/carmencurlersforedrag. Resterende billetter er til salg til døren.

Ill.: carmen airbrush. Tekst: Carmen Curlers lavede produkter til hele familien. Foto: Museum Vestsjælland.