En større kloakrenovering sender Buerup SFO på midlertidig genhusning i Høng. En ordning, der glæder både børn og pædagoger fra Buerup. For sommeren i Laden i Høng byder på alt fra gaming, boksehandsker og perleplader til fælleslege og discgolf.

En kloakrenovering på Buerup Skole og SFO er medvirkende årsag til, at børn og pædagoger i SFOen er taget på besøg i Høng:

”Vi er lige nu i midlertidig genhusning her i Laden i Høng, og vi oplever, at børnene tager rigtig godt imod det”, fortæller pædagogstuderende Ida Jørgensen, der som en del af uddannelsen er i praktik på Buerup Skole og SFO.

For børnene betyder genhusningen nye muligheder for leg og samvær:

”Altså jeg synes det er rigtig fedt at være her i Laden. Det sjoveste ved at være her er nok, at vi kan lege boksning med rigtige boksehandsker”, sagde Lauge på 8 år, der til daglig går på Buerup Skole.

For otteårige Lilly, der også går på Buerup skole, betyder muligheden for at lege inde og ude meget:

”Jeg synes, at det er rigtig sjovt, at man kan være både indenfor og udenfor og lave nogle nye ting, som vi ikke plejer at lave. Vi har lavet perleplader, og så har vi også et gamingrum, hvor man kan sidde og spille, men det har vi ikke gjort i dag”.

Rolige dage og ture ud af huset
Ida Jørgensen sætter stor pris på, at børnene hygger sig og har det godt i de nye omgivelser, mens renoveringen i Buerup står på:

”Jeg synes det går rigtig godt, der har ikke været de store udfordringer – det har bare kørt godt – og vi har nogle virkelig glade børn, der hygger sig med hinanden og har det godt. Vi oplever, at de viser engagement, og at de hygger sig med det legetøj og de redskaber, der er herude. Så det er en rigtig positiv oplevelse at være her”.

Selvom der er masser af nyt legetøj og muligheder for at hygge sig i de nye omgivelser, har Ida Jørgensen og de andre pædagoger, der er taget med fra Buerup, forberedt ture ud af huset.

Børnene har blandt andet være på tur til Bevægelsesparkens legeplads tæt på Høng-Hallen – en tur, der både bød på discgolf og kolde is:

”Det var rigtig sjovt at være med på tur. Vi delte drenge og piger op, og drengene spillede discgolf, mens pigerne var på biblioteket og i Netto for at købe is til os alle sammen. Og så var vi alle sammen på Bevægelsesparkens legeplads”, fortalte Lauge på 8 år.

I løbet af sommeren har pædagogerne planlagt både større og mindre ture, så der både bliver tid til roligt samvær med fordybelse i lege og spændende ture af forskellige karakterer:

”Vi har planlagt en ekskursion i uge 31 til Kragerup Gods, hvor der blandt andet er trampoliner, så vi kommer lidt ud af huset. Og så har vi små aktiviteter dagligt, som vi laver sammen i SFOen”, afslutter Ida Jørgensen.

For børnene i Buerup SFO byder sommeren altså på et afvekslende program af aktiviteter i og uden for Laden i Høng, mens håndværkerne knokler med at få kloakeringsarbejdet gjort færdigt hjemme i Buerup.

 

Pressefoto