Årets DM i Skills skal afvikles i Høng i Kalundborg Kommune om mindre end to måneder. I den forbindelse skal der bygges, konkurreres og festes i Høng. Lokale borgere inviteres derfor til et informationsmøde den 22. marts 2022.

Den 28. til 30. april 2022 kommer det hidtil største Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser til Høng i Kalundborg Kommune. Det bliver et kæmpestort event med hele 49 konkurrencefag, 23 demonstrationsfag og omkring 50.000 besøgende over tre dage.

Kalundborg Kommune er i samarbejde med SkillsDenmark i fuld gang med planlægningen af eventet. Fra den 28. marts rykker håndværkerne ind på pladsen ved Kultur- og Bevægelsesparken i Høng og går i gang med at bygge eventpladsen, så den er klar til DM i Skills.

”Der skal bygges 18.000 m2 telte for at kunne rumme alle de mange faglige konkurrencer. Og teltene skal både have varme, lys, vand, udsugning og internet. Der skal også anlægges køreveje, så lastbiler og beredskab kan komme rundt om teltene. Og så skal der sørges for publikum i form af mange toiletvogne og spiseområder. Endelig er der parkering af personbiler og busafsætning af de mange skoleelever, der skal besøge DM i Skills”, fortæller Pia Hegner projektleder for DM i Skills i Kalundborg Kommune.

Borgere er velkomne til at stille spørgsmål

Kalundborg Kommune regner med, at der fra den 28. marts til den 8. maj vil være ekstra trafik og travlhed i Høng i forbindelse med klargøringen, afviklingen og oprydningen.

Det forventes, at beboerne i Høng vil komme til at bemærke dette under hele perioden. De er derfor inviteret til et informationsmøde, hvor projektleder, Pia Hegner, vil fortælle om forberedelserne og hele arrangementet. Under informationsmødet er borgerne velkomne til at stille spørgsmål.

”Nu rykker det tæt på, og det er tid til at tilbyde borgerne i Høng, særligt de der bor tæt på, information om, hvad de kan forvente af forstyrrelser i deres daglige liv – men også hvilke oplevelser der er i vente ved et besøg. Vi håber, at alle vil komme og besøge DM i Skills. Der er så meget at se, prøve og blive klogere på”, fortæller Pia Hegner.

Informationsmødet vil foregå i den røde sal i Kultur- og Bevægelsescenter Høng tirsdag den 22. marts fra kl. 19:00 til 20:30. Alle interesserede er velkomne til at møde op og blive klogere på DM Skills.

Et danmarksmesterskab for elever og lærlinge
DM i Skills er et stort danmarksmesterskab for alle elever og lærlinge, der går på en erhvervsuddannelse. I år skal finalister fra 49 konkurrencefag konkurrere mod hinanden om titlen som danmarksmester indenfor for hver deres fag.

Unge, forældre og andre interesserede er velkomne til at komme forbi danmarksmesterskabet og blive klogere på de mange, gode fremtidsmuligheder, som erhvervsuddannelserne tilbyder. Der er gratis adgang. Kalundborg Kommune er vært, og SkillsDenmark er den landsdækkende forening, der står bag DM i Skills.

Foto: Kalundborg Kommune
Foto: Kalundborg Kommune