Lone Klitten, som er datter af den nu afdøde Anni Klitten, laver en mindeudstilling om Anni Klitten på Den Gamle Skole på Asnæs lørdag den 22. og søndag den 23. oktober.

Anni Klitten sov stille ind den 5. maj 2022 efter et langt og aktivt liv med malerier og udstillinger. Hun har de sidste 22 år boet i Ulstrup på Røsnæs sammen med sin mand Hans Jørgen Hansen, som hun nåede at være gift med i 61 år. Sammen har de fået fire døtre, seks børnebørn og ni oldebørn.

Hun har gennem tiden malet en masse malerier og udstillet og solgt i store dele af Danmark. Hun var aktiv i malergrupper og underviste andre i sine teknikker.
– Vi vil gerne mindes hendes billeder og liv denne weekend og udstiller hvad hun har lavet gennem årene, fortæller Lone Klitten.
Anni Klitten er født 5. september 1935 i Vamdrup. Hun har stort set tegnet hele sit liv undtagen, da børnene var små, fortæller Hans Jørgen Hansen.

Allerede som femårig vandt hun en tegnekonkurrence i Familiejournalen. Hun har været meget produktiv og har været med kunstnergruppen Iris. Hun har udstillet et utal af steder, blandt andet på Statoil, Novo, Asnæsværket, Gørlev Bibliotek, Kalundborg Bibliotek og på den årlige kunstudstilling på Rynkevangskolen igennem mange år.

Anni Klitten kaldte sig selv billedmager, fordi hun har ikke valgt en bestemt billedkunstnerisk stil. Det var maleri, collage, tegning, decoupage, blandformer – olie, acryl, akvarel, gouache. Naturalistisk, humoristisk, nonfigurativt.

Alle billeder er til salg. Overskuddet skal gå til en kunsthåndværksudstilling, som kommer den 21. – og 22. september 2023 på Den Gamle Skole på Asnæs.
– Mød op og få et glas og snacks. Mød Annis verden i malerier, og se om der er noget, der tiltaler dig, lyder det fra Lone Klitten.

Udstillingen bliver åbnet klokken 11 af Hermann Hansen, som mange måske kender, som arrangør af den årlige kunstudstilling på Rynkevangskolen gennem mange år, hvor Anni Klitten også har deltaget i mange år.

Foto: Eva Lyng Johansen