Officer og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, Anders Puck Nielsen, kommer til Høng Kultursal og afholder foredrag med titlen: Fremtiden er usikker – krigen i Ukraine.

Det sker onsdag d. 21. februar kl. 19-21, hvor Høng lokalhistoriske forening og Høng Bibliotek sammen er værter til arrangementet.

I sit interessante og tankevækkende foredrag tager Anders publikum med rundt om hele Ukraine-Rusland-problemstillingen. Han beskriver, hvorfor krigen startede, og hvad Putin egentlig ville opnå med den, og han reflekterer over, hvad det kommer til at betyde fremover. Rusland vil fortsat være en trussel, men også Kina lurer i horisonten. Klimaforandringer og fattigdom giver migration, Mellemøsten er ustabil, og terrorismen findes stadig. Krigen i Ukraine har givet NATO helt nye udfordringer, og der er med andre ord nok af militære udfordringer.

Anders Puck Nielsen vil med dette foredrag give et overblik over de største sikkerhedspolitiske udfordringer for Danmark og de militære valg, som vi skal træffe i de kommende.

Anders Puck Nielsen er officer og militæranalytiker ved Forsvarsakademiet, med speciale i Rusland, Ukraine og maritime operationer. Han blev kendt i medierne, da Ukraine-krigen brød ud, hvor han på rolig og pædagogisk vis fortolkede krigen for danskerne

Dertil er han vært på podcasten “Krigskunst Podcast”, driver en succesfuld YouTube-kanal, hvor han forklarer militære problemstillinger for et internationalt publikum, samt står for hjemmesiderne krigskunst.dk og romeosquared.eu, der fokuserer på militæranalyser fra et dansk perspektiv.

Vil man være sikker på at kunne deltage, sælges billetter af 100 kr. via www.kalundborgbib.dk eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg biblioteker. Der er kun begrænsede billetter til salg ved døren.
Til pausen kan der købes drikkevarer og kage ved Rosenvængets Selskabslokale.

Pressefoto