I juli 2022 byder Kalundborg Kommune og resten af Danmark verdens største cykelløb velkommen. I den forbindelse er Kalundborg Kommune i fuld gang med at klæde lokalområdet i Tour de France-farver. Borgere, erhvervs- og foreningslivet og andre interesserede kan også være med.

De første tre etaper af Tour de France 2022 finder sted i Danmark, når 176 cykelryttere suser gennem 13 kommuner, heriblandt Kalundborg Kommune, fra fredag den 1. juli til og
med søndag den 3. juli 2022. Det bliver en unik fejring i hele landet.

Kalundborg Kommune er derfor i gang med at gøre klar til den store, gule folkefest.
Borgere, erhvervs- og foreningslivet og andre interesserede er velkomne til at hjælpe med udsmykningen ved at arbejde kreativt med Land Art og ved at bruge det officielle City
Dressing Toolkit.

”Vi arbejder på at klæde Kalundborg Kommune i de smukke Tour de France-farver. Vi vil nemlig gerne vise hele verden, hvad vi kan, når vores område bliver vist på international
TV. Jeg håber derfor, at der også er andre, der har lyst til at være med til at gøre Kalundborg Kommune til den flotteste Tour de France-kommune,” siger Jane Hald Christiansen kulturchef i Kalundborg Kommune.

Land Art langs ruten

I Frankrig er der tradition for, at lokale byer, foreninger og landmænd pynter op langs Tour de France-ruten ved at arbejde kreativt med Land Art. Her laver de kreative udsmykninger af landskab og marker med for eksempel halmballer, traktorer og andre redskaber til at danne en iøjnefaldende form eller optræden.

Kalundborg Kommune opfordrer lokale til at lade sig inspirere af franskmændene, da det er en fremragende mulighed for at få vist sin kreative udsmykning på international TV.
En stor del af Tour de France-ruten i Kalundborg Kommune foregår langs vandet.

Det kunne derfor være en god idé, hvis det lokale foreningsliv benytter den smukke kystlinje på cirka 160 km bæredygtigt og kreativt.

Find inspiration til Land Art: www.letourcph.dk/land-art

Et fælles City Dressing Toolkit

Københavns Kommune, Amaury Sport Organisation (A.S.O) og Grand Départ Copenhagen Denmark har designet et fælles City Dressing Toolkit, som kan bruges af alle, der har lyst
til at udsmykke til den gule folkefest i Danmark. Med toolkittet kan for eksempel lokale restauranter, hoteller, butikker og cykelsmede dekorere deres vinduer med vinduesklistermærker og plakater for at skabe en festlig atmosfære i byens gader.

Materialerne er gratis, men man skal selv dække udgifter til tryk.

Læs mere om City Dressing Toolkit og regler for brug: www.citydressingtoolkit.dk

Foto: ABW