ÆllebælleMAJfortælle 2023 – årets litteraturfestival for de mindste er lige på trapperne.

De mindste kan på Kalundborgs biblioteker opleve en litteraturfestival fyldt med fantasi, gode oplevelser og læselyst fra d. 13 – 25. maj. Kalundborg Biblioteker indgår i samarbejde med kommunerne Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted og Odsherred i ”VestLÆSland” som er en litteratur- og læseindsats for de mindste børn.

I forbindelse med VestLÆSland åbner festivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” op for en verden af litteratur, rim og remser, fortællinger, musik, teater og lydbøger gennem eventyrlige og underholdende aktiviteter.

Til årets festival er Oliver Zahle udvalgt som årets forfatter, og sammen med illustrator Signe Gabriel, har de skrevet bogen ”Louis larmer” om den musikalske dreng Louis, som har så meget musik i kroppen, at det ikke kan holdes inde – Alle vuggestuer og dagplejer i Kalundborg kommune får tilsendt bogen, så de kan lære drengen Louis at kende!

På Kalundborg Biblioteker har vi fyldt programmet med aktiviteter for de mindste. Programmet henvender sig både til institutioner så vel som private. Vær med når vi finder ud af, hvornår vores hjerne trives allerbedst, og lad børnene bevæge sig frit rundt i forestillingen ”GNIST”s scenografi, i en enestående sanselig oplevelse hvor kun fantasien sætter grænser.

Sanserne kommer også i spul, når børneteatret ”Luk op” åbner deres fantasifulde kufferter. Eller hvad med at smide skoene, og lade tæerne føle sig frem i en omgang sjov finger- og tåmaling? Du kan også tage hele familien med til et brag af en trommekoncert med Sylvester, hvor du kan lade din indre trommeslager komme ud, når vi finder rytmen sammen – der er hele to koncerter planlagt!

Du kan finde det fulde program på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside, hvor du kan se arrangementer som finder sted over hele Kalundborg Kommune.

Du kan også finde endnu mere information om det tværkommunale initiativ på http://vestlaesland.dk/

Pr-foto