Så er der igen læsefestival for de allermindste i Kalundborg Kommune.

Bibliotekerne i Midt- og Vestsjælland har i flere år samarbejdet om en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. Det betyder blandt andet, at der hvert år i maj i uge 20 bliver afholdt en læsefestival ”ÆllebælleMAJfortælle” på tværs af kommunerne Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred.
Målet er at sikre, at børn, deres dagtilbud og deres familier møder litteraturen helt fra start.

Hele indsatsen fokuserer på en tidlig indsats på læseområdet, da det kan have stor betydning for børns udvikling og deres fysiske og psykiske sundhed. Undersøgelser har vist, at en tidlig indsats kan afhjælpe social ulighed, styrke børnenes sprog og dermed også deres evne til at lære at læse og på sigt tage en uddannelse. Og så giver højtlæsning en række gevinster som ro, koncentration og fællesskab.

Festivalen ’ÆllebælleMAJfortælle” rækker ud til blandt andet vuggestuer og dagplejebørn, der kommer til at opleve et bredt udvalg af litteratur, rim og remser, fortællinger, musik, teater, lydbøger og bøger. 

Festivalen løber i uge 20 fra mandag d. 13. maj – fredag d. 17. maj og der vil både være børneteater, kreative workshops, musikkoncert, fortælling og babyrytmik på programmet.

Hør f.eks. Babybandet, en naturfortælling, lav sommerfugle af kaffefiltre og meget mere.

Arrangementerne er gratis, men kræver tilmelding via www.kalundborgbib.dk

Hvert år uddeles der i forbindelse med festivalen en bog til alle 0-3 årige børn i Kalundborg Kommune via institutioner og dagplejere.

I år er Tove Krebs Lange valgt som årets forfatter og hun har skrevet bogen ’Hov! Hørte du det?’, som tager udgangspunkt i årets tema natur og er fyldt med skønne tegninger af blandt andet krible krabledyr.

Husk, hvis du er hjemmepasser eller på barsel og har børn fra 0-3 år, kan du hente årets ÆlleBælle bog og aktivitetsfolder på biblioteket.

Kalundborg Biblioteker glæder sig rigtig meget til en uge fuld af aktiviteter for de allermindste.

Pressefoto