Foreningen Reerslev Smedje, som ejer og driver landsbyens lille, levende,lokalmuseum, glæder sig til sæsonstart den 6. maj, hvor de frivillige ildsjæleholder åben smedje fra 13 til 16.

At besøge den gamle smedje er altid interessant; her træder du ind i en heltanden tidsalder. — For nogen vækker det minder, og for andre giver det etindblik i det gamle håndværk.

I smedjen findes værktøj som er over 100 år gammelt, og alt står urørt, somda den sidste smed stoppede i 2006. Der er tændt op i essen, så den er klar til smeden, og frivillige står klartil en guidet rundvisning kl. 14, hvor de fortæller bygningen og smedeneshistorie.

I maj måned er der åbent for besøg både lørdage og søndage fra 13 til 16. Der er gratis entre, og smedekonen har altid kaffe på kanden. På udvalgte dage er der smede som arbejder ved esse og ambolt, og her kan børnog voksne selv få lejlighed til at prøve kræfter med jern og ild. Smedjen ta’r også imod gruppebesøg på hverdage, hvor f.eks. børnehaver, skoler,ældreklubber mv. kan aftale rundvisning og opleve et pust fra fortiden.

Læs mere her. 

Foto: Viggo K. Pedersen