Spænding, samarbejde, grin og udfordringer skaber bånd og grobund for nye fællesskaber på tværs af skoler og klasser, når SSP, Sundhed & udvikling, Kalundborg biblioteker, og Headspace går sammen om at indtage Naturskolen på Røsnæs. Det skete igen i år ved et stort teambuilding-event i begyndelsen af august måned.

Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 33 mødte de nye 7.klasser ind til et brag af en eventdag, hvor forskellige teambuilding-øvelser opfordrede til samarbejde, dialog og hjælpsomhed imellem eleverne. Ud fra Howard Gardners teori om de 7 intelligenser udfyldte alle elever et spørgeskema som tydeliggjorde, hvilke intelligenser der var mest fremtrædende hos den enkelte. På baggrund af resultaterne blev klasserne fordelt i grupper, og sendt ud til 4 forskellige poster i det naturskønne område.

På posterne udfordrede medarbejdere fra SSP, Sundhed & udvikling, Headspace og Kalundborg biblioteker de unge med sjove og anderledes samarbejdsøvelser. Der blev bagt snobrød, fyldt vandrør og lavet underholdende øvelser om samtale og kommunikation.

Ved bunkeren på Vågehøj skaber kulturformidlere fra Kalundborg bibliotek spænding og mulighed for at bringe mange forskellige intelligenser og snarrådighed i spil med deres nye event ”Escape the Bombs”.

Med en hovedfortælling om at fjenden er på vej, skal eleverne nå at løse et antal opgaver, der tilsammen giver forskellige talkombinationer til hængelåse i Escape Room eventen. Eleverne har 45 minutter til at løse opgaverne og låse hængelåsene op – og dermed nå ”i sikkerhed” i bunkeren inden tiden udløber og fjenden kommer.

”På biblioteket er vi meget begejstrede for at være med til at skabe denne dag for de nye kommende 7.klasser”, fortæller kulturformidler Maria McAllister. ”Min Kollega Tina Christiansen og jeg har udviklet lignende Escape Room koncepter til vores Teen-klub på Kalundborg bibliotek, og vi har god erfaring med at få de unge til at samarbejde og finde nye fællesskaber på kryds og tværs af de grupperinger de ellers normalt færdes i”.

Med solen stående højt på himlen blev de tre dage med grin og samarbejde et godt eksempel på, hvordan Kalundborg kommune sætter spot på unges trivsel både i skole- og fritidslivet.

 

Hvad læste soldaterne? Ved hjælp af en kodenøgle løses kryptogrammet fundet i bunkeren. Hele gruppen hjælpes ad med at afkode skriften. Pressefoto
Eleverne samarbejder om den første opgave. Under dyb koncentration samles brikkerne, der leder til næste udfordring i Vågehøj bunkerens mørke. Pressefoto