Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2022/08/17 til 2022/08/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri og dokumentfalsk i Høng/Gørlev, Kalundborg

En 33-årig kvinde fra Serbien blev ved Retten i Holbæk varetægtsfængslet til den 20/9-22 som sigtet for dokumentfalsk og butikstyveri i forening med en mand og en kvinde i Netto i Gørlev og Høng, hvor hun fremviste et falsk kørekort ved anholdelsen.

Udenlandske butikstyve stoppet af gæve naboer – Høng/Gørlev – Kalundborg

Kl. 17.50 fik politiet anmeldelse om, at tre udlændinge havde stjålet varer i Netto i Høng. En mand, de var kunde i Netto havde bemærket, at de tre havde en mistænkelig adfærd og holdt øje med dem. En kvinde tog varer ind under sit tøj og i deres bil lå dagligvarer, som ifølge anmelderen kunne være tyvekoster fra supermarkeder. Kunden gjorde personalet opmærksom på episoden, men de nåede ikke at stoppe de tre mulige butikstyve, som kørte fra stedet.

Kunden tilkaldte sin nabo og sammen besluttede de to mænd at se, om udlændingene også havde tænkt sig at besøgte Netto i Gørlev. Den udenlandske bil holdt ganske rigtig på parkeringspladsen, og i Netto befandt de tre mistænkte personer sig. De to naboer holdt øje med dem og kontaktede politiet. De tre mulige butikstyve havde formentlig lugtet lunten, så de kørte fra stedet. Naboerne kørte efter og fik ledt politiet på sporet af den udenlandske bil.

Sydsjællands Politi fik stoppet den udenlandske bil på Vestmotorvejen ved Slagelse og de tre personer, en kvinde og to mænd fra Serbien blev anholdt og sigtet for at stjæle fra Netto i Høng og Gørlev, men også fra flere andre dagligvarebutikker i området for omkring 2500 kr. i alt.

De tre anholdte, en 33-årig kvinde, en 51-årig kvinde og en 45-årig mand, blev alle taget med til politistationen til afhøring. Den 33-årige kvinde legitimerede sig med et serbisk kørekort, som senere viste sig at være falsk. Hun blev derfor sigtet for dokumentfalsk. Den 45-årige mand og den 51-årige kvinde havde bopæl i Danmark. De blev løsladt, da der ikke blev fundet grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den 33-årige kvinde havde ikke lovligt ophold i Danmark, og vil mandag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling for dokumentfalsk og butikstyveri. De to øvrige sigtede vil senere høre mere i deres sager.

Narkokørsel – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.19 standsede politiet en personbil, som kom kørende ad Høng Landevej i nordvestlig retning. Bilen blev ført af en 24-årig mand fra Slagelse. Manden var påvirket af euforiserende stoffer og blev sigtet for narkokørsel. Han var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve, og derefter blev han løsladt. Han kan forvente at høre fra politiet, når resultatet af blodprøve er klar.

Spirituspåvirket motorcyklist påkørte parkeret bil – Hovedgaden, Høng

Kl. 20.28 kom et alarmopkald om, at en 26-årig motorcyklist fra lokalområdet havde påkørt en parkeret bil, hvorefter han mistede herredømmet over sin motorcykel og væltede ned i kantstenen. Det viste sig, at motorcyklisten var alkoholpåvirket og blæste alkometeret op på over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse.

Narkokørsel uden kørekort – Helenevej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.51 stoppede en patrulje en 26-årig mand fra Sorø, da han kørte i bil ad Helenevej i Høng. I bilens askebæger lå en delvist røget joint, så betjentene mistænkte, at bilisten var narkopåvirket. Den 26-årige var desuden frakendt kørekortet i 10 år, på grund af flere tidligere sager om narkokørsel. Han blev sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse.

I bilens midterkonsol fandt betjentene to klumper hash, som blev vejet til ca. 10 gram. Hashen blev beslaglagt og vil blive destrueret. Den 26-årige blev foruden narkokørsel i frakendelsestiden sigtet for lov om euforiserende stoffer. Den anholdte blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og når svaret på analysen kommer vil han få besked om sagens videre gang. Allerede anden gang man kører, selvom man er frakendt førerretten lægges sagen op til fængselsstraf.

Narkokørsel på amfetamin – Slagelse Landevej, Kalundborg

Kl. 11.07 sigtede og anholdt en patrulje en 19-årige mand fra Gørlev Sj., som i en narkometertest blev fundet positiv for amfetamin. Bilisten blev stoppet, da han kørte nord ad Slagelse Landevej ved Ugerløsevej. Den 19-årig fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.
.

Sammenstød i kryds – Kalundborgvej, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 15.37 skete et færdselsuheld i T-krydset ved Hovedgaden i Viskinge, da en 87-årig mand fra Kalundborg kørte frem i krydset, for at dreje til høre ad Kalundborgvej. Bilisten havde ubetinget vigepligt, men overså dette og kørte frem i krydset, hvor han ramte en 48-årig kvinde fra Svebølle som kørte ad Kalundborgvej mod øst. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor begge bilister og en kvindelig passager i den 87-åriges bil blev kørt til kontrol på sygehuset. Der var mistanke om, at den 86-årige passager var kommet til skade, men de øvrige parter slap uden personskade. Politiet følger senere op på, hvor alvorligt passageren kom til skade. Der blev optaget rapport om uheldet.

Mand med kniv anholdt – Ågerup Molevej, Kalundborg

Kl. 19.16 fik politiet et opkald fra en mand, som befandt sig på stranden ved Ågerup Molevej i Kalundborg. Manden var nedtrykt og truede med at skade sig selv. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de mødte en spirituspåvirket 42-årig mand fra Kalundborg, som havde en kniv i hånden. Han havde overfladiske snitsår i overkroppen, men var ikke kommet noget alvorligt til, så der var ikke brug for ambulance. Manden blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning, hvor han blev tilset af en læge. Næste morgen var manden ædru igen, og han blev løsladt med en sigtelse for at overtræde knivloven.

Narkokørsel – Mullerupvej, Kalundborg

Kl. 10.42 blev en 30-årig mand fra Vemmelev sigtet for narkokørsel. Manden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

Tyveri af knallert – Slagelsesvej, Kalundborg

Kl 14.48 fik politiet en anmeldelse om tyveri af knallert fra en faren til en 16-årig dreng, der ikke kunne finde sin knallert. Faren var kommet frem til den adresse, hvor knallerten var blevet stillet tidligere på dagen og her blev knallerten fundet i skjul bag en container. Knallertens lås var skåret over, og ved siden af knallerten lå værktøj samt en taske. Kort efter kom en 15-årig dreng til stedet for at hente tasken, og han blev sigtet for tyveri af knallerten. Den 15-årige kan forvente at høre mere i sagen fra politiet.

Narkokørsel – Torvet, Kalundborg

Kl. 11.05 blev en 30-årig mand fra Kolding anholdt, da han førte en bil uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer. Manden havde ikke førerret og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Han er fortsat sigtet i sagerne, som afgøres på et senere tidspunkt, når politiet modtaget resultatet af blodprøven.

Kørte uden kørekort – Kalundborgvej, Holbæk

Kl 19.30 standsede en patrulje en 24-årig mand fra Holbæks opland, der kom kørende i en personbil. Ved opslag i politiets registre viste det sig, at manden var frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for at køre i frakendelsesperioden.

Brand i bil – Tingvejen, Kalundborg

Kl 16.21 indløb der alarm om, at der var udbrudt brand i motorrummet på en personbil, formentligt som følge af en teknisk fejl på bilen. Bilen nåede at udbrænde totalt, men ilden spredte sig ikke yderligere.

Foto: ABW