Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/11/03 til 2021/11/16.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra varebil igen – Snæbumgårdsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 11.27 anmeldte brugeren af en firmavarebil, at der nu igen var blevet begået indbrud i samme varebil på et ukendt tidspunkt fra mandag aften til tirsdag morgen. Denne gang var en lille siderude ind til kabinen blevet knust, hvorefter tyven havde haft mulighed for at få adgang til det værktøj, som ikke var blevet stjålet ved det første indbrud i samme varebil.
Det første indbrud i varebilen var blevet begået natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge, hvor tyven havde opbrudt sidedøren for at få adgang til varerummet. Herfra var nemlig kun noget af værktøjet i varerummet blevet stjålet.
Politiet har nu igen optaget en rapport om indbruddet i varebilen og vil i den anledning gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget usædvanligt i området natten mellem mandag og tirsdag. Oplysninger i sagen bedes givet til politiet på tlf. 114.

Indbrud i varebiler – Høng – Kalundborg

Fredag formiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi ikke færre end otte anmeldelser om indbrud i varebiler i Høng by. Alle varebiler havde i løbet af natten mellem torsdag og fredag fået opbrudt skydedøren ind til varerummet, hvorfra primært værktøj var blevet stjålet. Fra en af varebilerne var der også stjålet to bærbare computere.
Bilerne havde været henstillet på vejene Bøgens Kvarter, Møllevej, Kulbyvænget, Lærevej, Tranevej og Tingvej.
Politiet opfordrer borgere på de anførte veje til at kontrollere eventuel privat overvågning for uvedkommende personer, der måtte have været i området i forbindelse med tyverierne fra varebilerne. Oplysninger om eventuelle mistænkelige personer eller køretøjer gives til politiet på tlf. 114.
Lørdag fik politiet også en anmeldelse om indbrud i en varebil på Margrethevej, men det var sket natten mellem fredag og lørdag. Tyven, der havde opbrudt skydedøren, havde formentlig ikke stjålet noget fra dette køretøj.

Narkokørsel – Sæbyvej, Høng – Kalundborg

Kl. 09.29 blev en 39-årig mand fra Skælskør anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Sæbyvej, Høng. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kørsel uden førerret mv. – Kalundborg

Kl. 07.36 ønskede en patrulje at foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil, der kørte ad Volden i nordlig retning. Da politiet aktiverede udrykningssignalerne for at bede føreren om standse, valgte føreren i stedet at sætte hastigheden op i et forsøg på at køre fra politiet ad flere veje i den indre del af Kalundborg by. Kl. 07.39 stoppede biljagten dog, idet føreren kørte ind på Slotsvænget, som endte blindt. Her kunne politiet efterfølgende anholde en 27-årig mand fra Lolland som fører af bilen, hvori der også befandt sig en 16-årig ung mand fra Kalundborg som passager. Politiet anholdt også ham for at sikre hans foreløbige tilstedeværelse, mens politiet undersøgte forholdene især om den 27-årige fører. Han havde ikke noget kørekort og blev i øvrigt skønnet påvirket af narkotika under kørslen. Bilens nummerplader var afmeldt helt tilbage i 2019 og havde dengang siddet på en bil af et andet mærke end den bil, som de nu var monteret på. Da der var uklarhed om den 27-åriges adgang til bilen, fik politiet bilen transporteret til et opbevaringssted, mens ejerforholdet på bilen undersøges nærmere.

Den 16-årige passager blev kort efter løsladt og afhentet af sin far, idet hans rolle i sagen var mindre alvorlig end for føreren, der blev sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven under biljagten. Han blev sigtet for overtrædelse af sin ubetingede vigepligt, kørsel over for rødt lys i to lysregulerede vejkryds samt hensynsløs kørsel ad bl.a. Klosterparkvej, hvor han passerede et vejbump med op til 130 km/t, så bilen fløj ca. en meter op i luften. Bilen endte i modsatte kørebanehalvdel, og føreren var herunder ved at miste herredømmet, men nåede at rette op. Flere gange påkørte føreren også kantsten under sit forsøg på at slippe væk fra politiet.

Den 27-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev afhørt til de mange overtrædelser af færdselsloven, inden politiet løslod ham i løbet af formiddagen. Politiet efterforsker nu videre i sagen, og den 27-årige vil på et senere tidspunkt formentlig blive indkaldt til et retsmøde, når sagskomplekset med de mange overtrædelser skal afgøres.

Hærværk på valgplakater – Kirkebakken, Viskinge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 02.59 fik politiet anmeldelse om en mindre gruppe unge, som havde forøvet hærværk på nogle valgplakater i Viskinge ved Svebølle. En af de unge kørte ifølge anmelderen på en knallert uden baglys. En hundepatrulje kørte til området, hvor politiet ved forhøring i området fandt frem til en 14-årig dreng og en 15-årig, som kunne mistænkes for at stå bag. De traf den 14-årige dreng, der blev kortvarigt tilbageholdt og visiteret, hvor patruljen fandt en ulovlig foldekniv med låsbart blad, som de tog fra ham. Drengen kan ikke straffes, da han er under den kriminelle lavalder, men politiet kørte ham hjem. Drengens forældre og de sociale myndigheder, blev orienteret om sagen. Politiet undersøger nu sagen om hærværket af valgplakaterne nærmere for at afklare, om nogen skal sigtes i sagen.

Spiritusuheld – Kalundborgvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 18.37 kørte en varebil galt på Kalundborgvej i Svebølle, da føreren, en 49-årig mand fra Kalundborg mistede herredømmet over bilen og ramte autoværnet. Bilisten kunne dog fortsætte kørslen herefter og kørte videre ad Skovvejen til afkørslen ved Frederiksberg, vor han stoppede og ringede efter en som kunne hente ham.

Efter påkørslen af autoværnet fik politiet flere anmeldelser om uheldet og bilisten, der stod ved sin bil på Skovvejen. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 49-årige, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 49-årige var desuden frakendt retten til at køre bil. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve. Han vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men bil og autoværn fik skader og politiet optog rapport.

Efteranmeldt røveriforsøg – Banegårdspladsen, Kalundborg

Kl. 09.37 henvendte en 57-årig mand fra Kalundborg sig til politiet for at efteranmelde et røveriforsøg mandag aften. Han var af andre blevet gjort opmærksom på et tilsvarende røveriforsøg på Bredekildevej i Kalundborg mandag aften, hvorfor han nu også gerne ville anmelde, hvad han havde været udsat for på busholdepladsen på Banegårdspladsen.
Den 57-årige havde mandag aften kl. ca. 22.50 ventet på en bus, da en lettere maskeret og mørkklædt mand pludselig dukker op fra perronområdet på togstationen. Manden truede først den 57-årige verbalt til at udlever nogle penge, hvilket offeret nægtede. Manden fremtog nu en pistollignende genstand og truede igen offeret til at udlevere nogle penge. Den 57-årige nægtede igen og gik væk til et mere befærdet området, hvorefter røveren med uforrettet sag i retning mod perronen på togstationen.
Den delvist maskerede røver blev beskrevet som en mørklødet mand, i slutningen af 20-erne, ca. 175 cm høj og var iført mørkt tøj. Han talte gebrokkent dansk under røveriforsøget over for den 57-årige, der slap fysisk uskadt fra sagen.
Politiet vurderer på nuværende tidspunkt, at både denne anmeldelse og anmeldelsen om røveriforsøget mod parret på Bredekildevej, Kalundborg, nogle minutter tidligere kan være blevet begået af den samme mand. Derfor vil politiet gerne i kontakt med personer, der har været i området ved Kalundborg togstation og busholdepladsen mandag aften, for at kunne afhøre dem som vidner om deres observationer i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forsøg på gaderøveri – Bredekildevej, Kalundborg

Kl. 22.59 fik politiet anmeldelse fra et ægtepar i 70′;erne om, at de ca. 30 min før havde været udsat for et forsøg på gaderøveri på Bredekildevej i Kalundborg. Parret var på vej hjem, da de blev antastet af en ung mand, som truede dem med en pistollignende genstand og bad om penge. Parret nægtede at give manden deres værdier, men ville gå fra stedet. Kvinden blev i den forbindelse skubbet af gerningsmanden, så hun faldt, men hun kom ikke alvorligt til skade. Gerningsmanden flygtede herefter fra stedet.

Han beskrives som: 15-20 år, 170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Talte: Engelsk, Iført: Mørk sweatshirt, mørke bukser, Bevæbning: En sort pistollignende genstand.

Politiet efterforsker sagen om forsøg på gaderøveri mod ægteparret. Vidner som har bemærket den beskrevne unge mand omkring Bredekildevej/Klosterparkvej mandag aften omkring kl. 22.30, og som kan komme med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114. ¬

Mand anholdt for hærværk – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 19.41 fik politiet anmeldelse om hærværk på en bil, der holdt parkeret på Lerchenfeldvej i Kalundborg. En mand var tidligere på aftenen set omkring køretøjet, og senere opstod der brand under bilen. Det lykkedes bilens ejer at flytte bilen og undgik derved, at der udbrød brand i køretøjet.

En patrulje kørte til stedet for at undersøge sagen, og det viste sig at der var hældt brandbar væske på bilen. Efterforskningen af sagen førte politiet til en 48-årig mand fra Kalundborg, som kunne mistænkes for at stå bag. Han blev anholdt på sin adresse senere på aftenen, men ønskede ikke at samarbejde med politiet, så der blev indsat flere patruljer i forbindelse med anholdelsesaktionen. kl. 21.33 blev den 48-årige anholdt, sigtet for groft hærværk mod bilen og taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling.

Sagen blev herefter vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt lørdag morgen, men er fortsat sigtet og vil senere høre mere i sagen.

Slingrende kørsel i kabineknallert blev stoppet af borger – Kalundborgvej/Tværvej, Kalundborg

Kl. 17.18 fik politiet et 112 opkald om en meget farlig kørsel. En kabineknallert – en såkaldt tuk-tuk – var til fare, da den slingrede ud ad Kalundborgvej mellem de to vognbaner. Det lykkedes en handlekraftig borger at få standset føreren af knallerten indtil politiet kom frem. En betjent fra færdselsafdelingen anholdt føreren af tuk-tukken, en 78-årig mand fra Kalundborg kommune, som blæste alkometeret op over det tilladte. Han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve.

Lykkeligvis kom ingen til skade under den farlige kørsel, som takket være borgerens indgriben blev standset i tide. Den 78-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil senere høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af analysen kommer.

Indbrud i Perioden