Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2021/11/17 til 2021/11/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Humanitær eftersøgning – Bjerge Strand-området, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 09.10 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en mand, der tidligere havde forladt sin bopæl i sin personbil. De pårørende var bekymret, idet de vurderede, at han havde akut behov for hjælp. De pårørende kunne ikke selv finde ham og bad derfor nu politiet om hjælp hertil.
Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning efter manden og hans personbil, og under eftersøgning fik politiet oplysninger om, at manden og hans bil meget sandsynligt befandt sig i Bjerge Strand-området. Flere patruljer blev sendt dertil for i første omgang at lede efter bilen, ligesom politiet bad offentligheden om hjælp via Twitter til at lede efter bilen.
Kl. ca. 12.15 lykkedes det at finde bilen i et område nord for Bjerge Nordstrand. I bilen var også den savnede mand i god behold, hvorefter han fik tilbudt den fornødne hjælp i forbindelse med overdragelse til hans pårørende.

Færdselsuheld – Ryevej / Søndergade, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.55 rykkede politiet til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen i et vejkryds. Det viste sig, at en 21-årig kvinde fra Haslev kørte i en personbil ad Søndergade mod syd og i krydset ved Ryevej videre frem. Herved skete der et sammenstød med en anden personbil, der blev ført af en 46-årig mand fra Gørlev Sj. i vestlig retning ad Ryevej. Sammenstødet bevirkede, at en hæk på en privat adresse ved krydset blev påkørt af kvindens bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om en mulig overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Narkokørsel – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fuld bilist påkørte parkeret bil – Odinsvej, Høng – Kalundborg

Kl. 21.46 kørte en spirituspåvirket bilist ind i en bil, der holdt parkeret langs Odinsvej i Høng. Der var ingen personer i bilen, men den parkerede bil blev skubbet ind i hækken ved et hus. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den påvirkede bilist, en 21-årig mand fra Holbæk, der blev testet med alkometeret, som viste en promille væsentligt over det tilladte. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Den 21-årige kørte ad Odinsvej mod nordvest, da han skulle undvige en modkørende bil. I den forbindelse mistede han herredømmet over køretøjet, som ramte den parkerede bil. Den 21-årige slap uskadt fra uheldet, men hans alkoholtest viste så høj en promille, at politiet tog kørekortet fra ham på stedet, da sagen forventes at medføre en ubetinget frakendelse af førerretten. Han må derfor ikke køre bil mens sagen behandles.

Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter han vil få besked om sagens videre gang. Ejeren af den påkørte bil blev orienteret om uheldet af patruljen.

Varebil endte på siden – Bryggervænget, Kalundborg

Kl. 06.34 lørdag morgen fik politiet anmeldelse fra en hundelufter om, at en varebil holdt på siden med lyset tændt på Bryggervænget. På førersædet sad en kvinde, som kunne mistænkes for at have indtaget spiritus. Politi, ambulance og autohjælp kørte til stedet, hvor bilen holdt på siden ved en skrå stensætning. Kvinden på førersædet, en 40-årig kvinde fra Kalundborg, blev hjulpet ud af bilen, som blev hevet op fra skråningen af autohjælp. Hun blev tilset i ambulance, men hun var ikke kommet noget til. Hun var påvirket af alkohol, men nægtede at have ført bilen. Politiet mistænkte, at hun havde ført bilen til uheldsstedet, så hun blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet optog rapport om uheldet. Den 40-årige blev herefter løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter hun høre om sagens videre gang.

Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld – Elmegade, Kalundborg

Kl. 15.16 var to personbiler blevet impliceret i et færdselsuheld på Elmegade, hvor der kun skete mindre materiel skade på køretøjerne. En 26-årig mand fra Kalundborg opdagede for sent, at den forankørende personbil var stoppet op på grund kødannelse. Han påkørte derfor bagende af bilen, hvori en 50-årig mand også fra Kalundborg var fører. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved uheldet.

Tyveri af pung – Bredgade, Kalundborg

kl. 11.05 anmeldte en 63-årig kvinde fra Gørlev, at hun kort forinden havde fået stjålet sin pung, da hun handlede i Føtex på Bredgade i Kalundborg. Kvinden betalte for sine varer i selvbetjeningskassen og lagde sin pung på kassen imens. Da hun ville tage sin pung, havde nogen taget den fra kassen. Pungen indeholdt 600 kr i kontanter og diverse kort.

Tricktyveri ved kundevogne – Elmegade, Kalundborg og Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.26 anmeldte et ægtepar på 88 år og 91 år fra Kalundborg, at de kort forinden havde været udsat for tricktyveri, da de handlede i supermarkedet Lidl på Elmegade i Kalundborg. Tre mænd stod ved indkøbsvognene og lod til at have problemer med dem, så den 88-årige kvinde hjalp dem med vognen. Da ægteparret kom ud i deres bil opdagede de, at mandens pung manglede fra konens taske. En kunde i supermarkedet fortalte efterfølgende, at en af de tre unge mænd havde stukket hånden ned i kvindens taske, mens de stod ved vognene. Pungen indeholdt 2000 kr i kontanter og diverse kort, som hurtigt blev spærret.

Kl. 12.28 blev en 69-årig mand fra Holbæk frastjålet sin pung, da han på lignende måde blev afledt opmærksomheden ved kundevognene, mens han handlede i Super Brugsen i Jyderup. Tre mænd stod ved kundevognene, da den ene bad om hjælp fordi en vognmønt gav problemer. Manden talte engelsk til den 69-årige, og bad om at få byttet mønten. Dette afslog den 69-årige, men han opdagede efterfølgende, at hans pung nu manglede fra baglommen. Pungen indeholdt hans mobiltelefon, kontanter og diverse kort.

Den 69-årige råbte de tre mænd an, hvilket fik dem til at flygte fra stedet i en mindre sort personbil.

De tre mænd beskrives som:

A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Sort skæg. Iført: Mørkt gråt joggingtøj med hætte. Talte engelsk.

B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Kraftig. Hudfarve: Brun, Iført: Mørk tophue, briller og mørk striktrøje.

C: Mand, Sydeuropæisk af udseende, ca. 60 år år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun. Yderligere kendetegn: Høje tindinger og mørke solbriller. Røg cigaretter.

Politiet efterforsker nu sagen, som ud fra metoden menes at have en sammenhæng. Vidner, der har bemærket de tre beskrevne mænd, og som kan komme med yderligere oplysninger, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

To knallerter i uheld – Asnæsvej/Hareskovvej, Kalundborg

Kl. 12.09 skete et uheld imellem en lille og en stor knallert i et kryds, da den store knallert skulle svinge til venstre og ramte ind i den lille knallert, der kørte lige ud. Føreren af den store knallert, en 27-årig kvinde fra Kalundborg, kørte ad Hareskovvej mod vest, hvor hun skulle svinge til venstre ad Asnæsvej. Den lille knallert, der blev ført af en 51-årig kvinde fra Kalundborg, kørte imod den 27-årige og skulle lige ud i krydset. Føreren af den store knallert overså den modkørende og svingede ud i krydset, hvor de to knallerter stødte sammen og væltede. Ingen af de to kvinder kom noget alvorligt til, men den 51-årige blev tilset på sygehuset på grund af smerter i sit ben. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Færdselsuheld – Hallas Alle, Kalundborg

Kl. 06.31 mandag morgen rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en bil og en cyklist var stødt sammen.
Det viste sig, at en 47-årig mand fra Gørlev i en personbil var kørt ud fra en parkeringsplads og i den forbindelse havde ramt en 60-årig mand fra Kalundborg, der kørte på cykel. Cyklisten væltede og slog sig, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader, da han blev tilset på skadestuen. Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven kan være overtrådt.

Surfer i nød – Kalundborg fjord, Kalundborg

Kl. 15.51 og i minutterne derefter fik politiet via alarm 112 flere henvendelser om, at en windsurfer på Kalundborg fjord formentlig var i nød. Der var en formodning om, at surferens mast måske var knækket, så surferen ikke kunne sejle i land.
En redningsindsats blev iværksat, så Forsvaret ville sende en redningshelikopter til området, ligesom det lokale redningsberedskab ville sætte en båd i vandet.
En politipatrulje kunne se, at surferen var i gang med at padle sig i land, og kort efter kl. ca. 16.00 kunne redningsaktionen afblæses. En 24-årig mand fra Kalundborg var kommet i land i god behold og uden at være blevet nedkølet, idet han havde været iklædt korrekt påklædning. Redningshelikopteren nåede ikke frem til området, inden den blev aflyst.

Flere knallertkørere sigtet – Bygaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.12 kørte en civil færdselspatrulje til området ved Hvidebæk-hallen for rutinemæssigt at kigge nærmere på, om trafikanter på parkeringspladsen ved hallen kørte uhensigtsmæssigt eller direkte ulovligt.

Færdselspatruljen var i forvejen Jerslev-området for at kigge efter utryghedsskabende knallertkørsel, men fandt ingen knallerter det sted, hvor politiet efter en borgerhenvendelse havde fået oplysninger om utryghedsskabende knallertkørsel. Derefter kørte færdselspolitiet på eget initiativ til parkeringspladsen ved hallen, hvor flere knallerter kørte rundt, uden at de opdagede politiets tilstedeværelse i den civile patruljebil.

Da de forskellige knallertkørere havde henstillet deres knallerter, blev de alle kontaktet af færdselspolitiet, som undersøgte tre knallerter rutinemæssigt for eventuelle fejl og mangler. De tre førere blev også tjekket, hvilket samlet set gav følgende sager:
En 15-årig dreng fra Jerslev Sj. blev sigtet for at køre på knallert, selv om han ikke havde erhvervet sig et knallertkørekort. Hans knallert manglede at blive registreret, så der var heller ikke nogen lovpligtig ansvarsforsikring på køretøjet. Knallerten blev endvidere målt til at kunne køre med mindst 50 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Endvidere manglede hans knallerten en rød refleks bagpå.

En også 15-årig dreng fra Jerslev Sj. blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert, idet knallerten blev målt til at kunne køre mindst 49 km/t mod de højst tilladte 30 km/t.

En tredje 15-årig dreng, men fra Kalundborg havde også kørt rundt på en konstruktivt ændret knallert, idet knallerten blev målt til at kunne køre mindst 46 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Hans knallert manglede også en rød refleks bagpå.
Alle tre sigtede drenge blev gjort bekendt med, at de ud over en bøde for de konstaterede forseelser også kunne forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert på grund af de konstruktive ændringer på deres knallerter.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.23 anholdt og sigtede politiet en 44-årig kvinde fra Svebølle for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som hun var fører af. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Også bilens ejer kan forvente at høre nærmere fra politiet, idet bilejeren skal sigtes for at have overladt føringen af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.

Indbrud i Perioden

Ærtevangen, Kærby, Kalundborg
Valentin Jensensvej, Kalundborg